ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Mohammed Mahammed klar för VSK!

VSK presenterade precis Mohammed Mahammed som nytt nyförvärv till VSK. VLT skrev tidigare i vintras om att det var en spelare VSK tittade och nu blev den av. Personligen blev jag ändå lite förvånad då när man smygit runt på Iver Arena har det endast pratats om mittback och kanske någonting till. Nu blev kanske en till wingback vilket ändå förvånar mig, VSK har redan Tronêt, Skogh, Gefvert, Sörman, Ibrahimovic och nu en sjätte wingback.

Men åter till våra nyförvärv, Mohammed är 24 år och har spelat de senaste två åren i Åtvidabergs FF. Karriären har kantats med skador och förra säsongen var första senior säsongen har varit helt tillgänglig. Personligen önskar jag VSK värvade spelare utan skadehistorik då de med skadehistorik tenderar att vara borta mer än andra spelare. Förmodligen har de skrala resurserna som finns i årets budget gjort att man tvingats chansa.

Det är en spelare med många spetsegenskaper VSK får, det är en riktigt bra framspelare med absolut toppnivå på att göra antalet nyckelpassningar per 90 minuter och passningsträffsäkerhet rent generellt. Bland annat så är han en av de bättre i serien på tredje assist, dvs inblandad mycket i förspelen till ett mål.

Men det är också en spelare likt Taha Ali som gillar att försöka dribbla sin spelare och var en av de som gjorde allra oftast i Ettan, antalet lyckade dribblingsförsök är inte det bästa men det hade inte Ali heller. Mohammed är en spelare som löper mycket och han gör väldigt många djupledslöpningar. Han stjäl en hel del boll från motspelarna och verkar vara bra i presspelet. Han är en av de spelare som var inblandad i allra flest offensiva dueller.

Ofta så delar man in en spelare med bra offensiva eller att han bra defensiva egenskaper, men tittar man på Mohammeds sammanlagda defensiva egenskaper och offensiva egenskaper är båda bra, topp 25% i serien på båda värdena var för sig. Kanske att de offensiva egenskaper är lite bättre men ändå bra.

Den som är nyfiken på Mohammeds enda mål från förra säsongen kan hitta det här.

Slutord

Det kommer komma kritik att VSK plockat in en till spelare med lång skadefrånvaro, flashbacks kommer till säsongerna 2016 och 2017 när vi ibland knappt fick ihop en startelva. Det är inte att spelare har skadehistorik som är problemet utan antalet spelare som har skadehistorik.

Dock är Mohammed är en spelartyp som jag kan känna att VSK behöver, men det återstår om han kan peta Skogh, Tronêt eller Gefvert från startelvan. Jag tror att han stor chans att få ganska mycket speltid då han besitter andra egenskaper än de wingbacks vi har. Frågan är nu vad VSK ska göra med Samuel Sörman och Amer Ibrahimovic när det finns ett överflöd på wingbacks?

Facebook Comments Box