ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med nyförvärvet Mahammed

Efter matchen mot Vasalund fick jag en kort pratstund med nyförvärvet Mohammed Mahamed.

– Det känns oerhört kul och spännande att komma till VSK, inleder Mohammed Mahammed.

Han berättar att han har spelat både wingback och offensivmittfältare i sina tidigare klubbar och fortsätter med att berätta om sina egenskaper.

– Mina styrkor är att jag duktig 1 mot 1 och väldigt bollbekväm. Jag tycker om att utmana och att ha kul på plan.

Det visar sig sen att David Burubwa och Mohammed Mahammed varit grannar och har spelet en hel del gatufotboll tillsammans.

När VSK nu värvat ytterligare en teknisk spelare så är det omöjligt att inte dra paralleller med Taha Ali som gjorde succé förra året, men det intressanta är att Mohammed faktiskt har både bättre passnings- och dribblingsprocent än vad Taha Ali hade i division 1, detta i Åtvidaberg som huserade i botten.

I gårdagens artikel där jag skrev om Mohammed Mahammed lyfte jag upp om oron kring hans skador. Dock verkar det inte vara lika allvarlig som det såg ut vid första ögonkastet.

– Förrförra året körde vi en kortare serie men i år körde jag 27 matcher av 30. Jag har tidigare haft problem med min minisk men det är inget jag känner av längre.

VLT avslöjade tidigare att det fanns ett intresse med Mohammed, han berättar nu om hur det gick till.

– Tidigt i Januari fick jag reda på att VSK var intresserade av mig, då åkte jag hit och träffade Kalle och Herman och pratade med dem. De berättade om de fantastiska supportrarna och hur de vill spela fotboll passar in på mig.

Välkommen till VSK Mohammed!

Facebook Comments Box