Matchrapport VSK – Karlslund IF

Spelarna firar med klacken

Spelarna tackar av klacken efter segern mot Linköping City

Vid lunchtid idag tog ett reservbetonat VSK Fotboll emot Karlslund, klubben sprunget från den bebyggda sjöbotten västerut.

En smula förvånande lyckades Karlslund vinna matchen med 1-2. Alla tre målen tillkom på individuella misstag.

VSK kom till start med 4-5 spelare som förmodas ingå i startelvan under säsongen. I backlinjen var tre av fyra på plats. Mittfältet bestod av reserver och anfallet av 1-2 ordinarie.

VSK började piggast och satte direkt hög press på Karlslund som hade svårt att försvara sig. Under matchens 20 första minuter dominerade VSK utan att på något sätt glänsa. Det mesta av VSKs spel var förlagt på vänsterkanten med Dennis Persson ständigt inblandad i speluppbyggnaden. Han var bäst på plan så här inledningsvis.

I den 12 minuten slås en frispark från egen planhalva upp mot Karlslunds straffområde. Mittbacken missar nedtagningen vilket i princip friställer Hinken som relativt lätt kan vinkla in bollen. Det var hans tredje mål i den grönvita tröjan och hans första spelmål.

Karlslund arbetade sig in i matchen och VSK:s spel försvann gradvis. Felpassen ökade och laget blev långt när löpningarna upphörde hos VSK. Motståndarna vaskade fram några halvchanser och ett riktigt farlig chans som Danne fick göra en mycket snygg benparad på.

Så här i paus kan man sammanfatta spelet från VSK:s sida som ganska trött och ofokuserat med mängder av felpass och otajmade aktioner där tex Emir tog löpningar men inte fick boll i fart utan när han stannat upp osv.

Det märktes tydligt att det här var en träningsmatch som få verkat se fram emot. De spelare som hade chansen att visa upp sig kan man inte påstå tog den.

Bäst i halvleken när VSK försökte spela var Dennis och Hinken.

Till andra halvlek hade VSK bytt in Hellgren och Moggia på mitten. Boris och Koyar utgick. Också Emir fick lämna plats till Dogge.

Visst märktes det att det kom in mer erfaret folk. Spelet stabiliserades och VSK höll i bollen utan att för den skull skapa särskilt mycket. Istället var det två individuella misstag som avgjorde denna match.

Först gjorde Danne ett hårresande misstag när han med fötterna skulle spela ut bollen till Calle men lyckades spela den rakt på kvarvarande anfallare som enkelt rullade bollen i mål. Sannolikt den anfallarens enklaste mål i karriären. I 68:e minuten missar Tsouka en nedtagning som siste man och friställer Karlslundsanfallen som inte gör något misstag.

VSK lyckas inte får fart på grejerna utan Karlslund låter VSK trilla runt och försvarar sig bra. I 76:e minuten byts tre U19-spelare in, vilket iofs gör sakerna varken bättre eller sämre. VSK har några farliga lägen men det har också Karlslund.

Till slut vinner Karlslund, kanske inte helt rättvist men knappast oförtjänt heller.

Det är bara att konstatera att idag följde man inte instruktionerna från managern mer än i 15 minuter i början då man höll hög press och jobbade hårt för varandra. I övrigt var det lojt och inte mycket till rörelse i laget. Man gick tillbaka till tidigare sjuka att passa till stillastående spelare som därmed drog ned tempot och fick bevakning på sig.

Det finns inte särskilt mycket att hylla en dag som denna men Calle Svensson var bra och resolut i sitt spel. Hinken gjorde det bra vid många tillfällen men var ofta ensam och hade få att få hjälp ifrån.

Tyvärr hade vi rätt i våra misstankar att spelarna inte riktigt lyckades tagga till inför den här matchen. Nu glömmer vi den och ser fram emot nästa match om två veckor (om ingen bokas in till nästa helg)