ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANALYS: Låt oss ha den diskussion om VSK Bandy – Del II

Vi fortsätter vår analys av VSK Bandy och de förutsättningar klubben lever under för att kunna leverera fler stjärnor i asfalten utanför arenan.

Idag tittar vi på en maratontabell över senaste tio årens resultat för landets elitklubbar i bandy. Imorgon presenterar vi en mer ingående analys runt chanserna för slutspelslagen att gå långt i slutspelet och vinna SM-Guld.

I tabellen har vi gett alla elitlagen poäng utifrån deras placering i grundserien senaste 10 åren. Poängen från varje år har summerats till en totalsumma som säger hur väl respektive förening har presterat över tid.

Här är några av de viktigare fynden

– VSK är landets 5:e mest framgångsrika bandyförening om måttet är en klubbs förmåga att vinna bandymatcher i grundserien.

– VSK har under de senaste 10 åren visat en förmåga att vissa år prestera avgjort bättre och ta sig till final och dessutom vinna guld. Klubben besitter dock inte den jämnheten som andra klubbar ffa Sandviken förmår visa upp i seriespelet över tid.

– Sandviken är i en klass för sig när det kommer till att vinna bandymatcher. Man kan prata om en svart maskin som år efter år mal på och vinner flest matcher och spelar flest finaler.

– Sandviken är klubben som alla andra klubbar har att förhålla sig till. De gör mycket rätt då de inte spenderar mer pengar än andra klubbar för att nå sina framgångar.

Imorgon tittar vi som sagt djupare på dessa siffror

Facebook Comments Box