ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför VSK Fotboll – Karslunds IF

Jaha, då var det dags för grönvitt att idag kl 12.00 möta Karlslunds IF efter att man tidigare i veckan mött Bajen. På redaktionen känns det lite avslaget inför denna match efter urladdningen mot allsvenskt motstånd i onsdags.

Vi får erkänna att vi inte riktigt hunnit ladda om batterierna. Förhoppningsvis är spelarna mer professionella än den helgdrickande anno-redaktionen och taggar till sig inför matchen.

Någon som lär vara taggad är Carl Ekstrand-Hamren som under fjolårs våren var utlånad från ÖSK till VSK. Man kan inte säga att han gjorde någon vidare succé och det ryktas att han vägrade spela de sista matcherna för VSK då han var missnöjd över att inte få speltid.

ÖSK bröt kontraktet med honom under sommaren och lät han gå till Karlslund, där han fick hela 20 minuter mer speltid under resterande del av säsongen.

Under årets försäsong har dock Carl fått se mer av den gröna rektangeln i flera matcher. Han spelar mittback i Karlslunds trebackslinje.

Enda vinsten för Karlslund så här långt under försäsongen var mot lokalkonkurrenten Rynninge IK. I övrigt är man spelat oavgjort mot Carlstad United som mest meriterande resultat.

Det är lite oklart vilken elva de kommer ställa upp med mot VSK idag. Redan på tisdag har man en cupmatch mot Scandinavian FC Örebro som hör hemma i division 3. Vi antar att man vill vinna den matchen och kanske ställer över nyckelspelare eller låter dem få en halvlek i dagens match.

Vi får för engångsskull erkänna att vi inte har koll på vem eller vilka som är lagets tongivande spelare. Vi vet dock att en spelare som ryktas till AFC Eskilstuna är britten Laurence Bell som ganska säkert är en bra mittfältare då han inte avpolletterades direkt av AFC utan fick träna med dem en längre period.

Förra året i division 2 gjorde deras anfallspar Christer Lipovac 15 mål och Adam Molin 22 mål, jämförelsevis gjorde Dogge Karlberg 16 mål i Skiljebo. Fast det är egentligen oklart vad den jämförelsen säger. Vi får se hur bra anfallsparet är mot vår gedigna backlinje.

Hos VSK kommer Emir Smajic, Mathias Benker, Carlos Moggia, Boris Ljeivar och Fredrik Lundqvist få chansen från start. Av de som spelade senast är det Span, Hellgren, Berisha och Karlberg som kommer få sitta på bänken. Det blir även ett målvaktsbyte där Danne får chansen att visa upp sig i denna match.

Bira Sarr åkte hem igår fredag men något säger oss att vi inte sett honom för sista gången i Västerås.

Vilka förväntningar ska vi ha på VSK efter att ha spelat en match tidigare i veckan? Ärligt talat tycker vi truppen är tillräckligt bra för en vinst. Dagens match är en bra chans för några spelare att visa att de finns och att de vill utmana om en starttröja.

Facebook Comments Box