ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Matchdag

Matchdag igen. Som alltid är det en skön men lite spänd känsla som infinner sig.  Tar en kaffe på altanen, det är lite moln men ser ut att kunna bli ännu en fin vårdag.   Om ett knippe timmar beger vi oss till Parken för att se VSK ta sig an, de från allsvenskan degraderade, Trelleborg.

Med den rykande koppen till hands ser jag tillbaks på Grönvitts säsongsinledning. Den är rätt märklig. Spretar åt så många håll, på kort tid. Invasion på Grimsta och en seger mot BP som gav visst eko över hela fotbollssverige. Hemmapremiären mot Brage vars inledande marsch förvandlades till rena polarexpeditionen och där Solid Park blev kallare än den kallaste av bandystadions från den gamla goda DDR-tiden. Vi har därefter debaclet mot Mjällby nere i Blekinge. En insats så usel att en Åsa-Nisse film framstår som rena mästerverket.

Allt detta har skett inom loppet av tre veckor. Långkalsongerna mot Brage har hängts in för säsongen, långt in i garderoben.  Vintern har åkt på däng och Västerås är Grönt (och vitt). Påskhelgen har spenderats i shorts. Märkligt som sagt.

Den spretiga säsongsinledningen väcker också en del frågor. Vart står Grönvitt? Har sett definitiva ljuspunkter men även sånt som vållat stor oro. Flera av spelarna håller för den högre nivån, det har framstått ganska klart. Att man dock saknar rutin för vissa moment i den högre spelnivån märks också. Samtliga baklänges mål har exempelvis föranletts av rejäla försvarsmisstag.

Trelleborg blir ett vägskäl. Det gäller att ta vara på det som varit bra och slipa ner allt det andra. Då kan det bli en bra tid med start från i eftermiddag. Jag är överlag optimistisk. Mjällby får bli en viktig lärdom. Kvalitén finns i laget, misstagen kommer bli färre ju fler matcher spelarna får i benen. 

Annandag påsk är en ypperlig dag för fotboll. Se det som ett 90 minuters andningshål från familjeumgänget om inte annat.

Dricker upp kaffet och går in. Än så länge är det lite kyligt. Men ju närmare matchstart desto högre kommer temperaturen att stiga. När klockan är 15 och domaren blåser igång är det mer än 20 grader och blå himmel. Perfekta förutsättningar för fotboll. Under sådana förutsättningar skulle jag faktiskt inte vilja vara på så många andra ställen än på en fotbollsläktare.  

Vi ses på Parken. Ni som tvekar bör ha i åtanke att Annandag påsk är en ypperlig dag för fotboll. Se det som ett 90 minuters andningshål från familjeumgänget om inte annat.

Facebook Comments Box