ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Landström och VSK har känts som hand i handske från första stund

Besvikelsen över semfinalförlusten mot Villa består. Med några dagars perspektiv är dock stoltheten lika stor. VSK svarade för en fantastisk serie. Hemmaplansfavören blev avgörande för Villa. Om VSK haft den hade situationen kunnat bli motsatt.

Så pass lite skiljde lagen åt. Trots att Villa enligt en enig expertis är och varit skyhöga favoriter till guldet. Det sätter ett maffigt kvalitetskvitto på VSK.

Under den gångna säsongen fick man lägga mycket tid och kraft åt att spela ihop ett nytt lag. Till den kommande hoppas jag laget får vara intakt, så att man står slagkraftiga redan från första avslag.

För att förverkliga ett sådant scenario måste sportchef Ted Andersson övertyga ett gäng spelare med utgående kontrakt.

En av dessa är Martin Landström. Det är högsta möjliga prioritet att förlänga. I honom har VSK en kille med potential att bli en av klubbens främsta någonsin.

Tranåssonen har många egenskaper. En klok kille som alltid har bra analyser i intervjuerna, en ledartyp som driver på sina lagkamrater.  Därutöver är han artisten som bjuder på fantastiska tekniska nummer, framspelaren och målskytten som ofta avgör matcher. På samma gång handlar det om en hårt jobbande lagspelare som inte fuskar i defensiven.

Det är få spelare som är utrustade med så många olika kvaliteér. Kvaliteér och egenskaper som gjorda för en klubbikon. Det är Landström som ska gå i bräschen, vara navet och bana väg för sina lagkamrater. Få alla unga bandyvänner att storögt beundra sporten.

Martin Landström är inte fostrad i klubben likt Joneby eller Holmberg men han har samma passion som dem när han drar på sig den grönvita dressen. Han och VSK har känts som hand i handske sedan första stund.

Den nyss avslutade serien mot Villa kan vara embryot till en ny storhetstid för VSK. Får laget vara intakt blir man ännu bättre nästa år. Martin Landström personifierar på många vis laget. Han har växt under sina år i Grönvitt och kommer fortsätta växa under de kommande åren.  Spelmotorn har alla förutsättningar att bli en av seriens absolut bästa spelare.

Att förlänga med honom måste vara av högsta prioritet och kommer även sända ut en kraftig signal att VSK är tillbaka där vi fans alltid önskar att laget befinner sig. I toppen.  

Framgent vill jag dessutom se Martin Landström axla Magnus Jonebys kaptensibindel. Jag hoppas att dagen när Joneby slutar dröjer men när den väl är kommen vore Landström en perfekt arvtagare.

Han har som sagt ovanligt många och tydliga styrkor som bandyspelare. Förutsättningarna är goda för att vi i rakt nedstigande led ska prata om Hasse Johansson, Pelle Fosshaug och just Martin Landström

Facebook Comments Box