ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ett pressat VSK fick oavgjort mot AFC

Idag spelade VSK 2-2 mot AFC Eskilstuna efter att gjort tre av fyra mål i matchen. Men trots poäng så finns det en hel del saker och fundera över. Likt VSK är AFC ett lag som tycker om att sätta högre press och lyckades med detta klart bättre än VSK och hade dessutom två bortdömda offsidemål. När VSK hade boll i sin egna tredjedel hade laget stora problem att komma förbi mittfältet och bollen hamnade hos någon framrusande AFC:are. VSK skapade dock en hel del chanser och sett utifrån antalet chanser så var nog det nog jämnare än spelmässigt.

Max Larsson hade huvudrollen i de första två målen, vid första så är han den gör ett misstag som gör att AFC kan ta ledningen. Men reparerar skadan genom att göra ett snyggt 1-1 mål. Nu dräller det av wingbacks i VSK, men ett par har han nog klivit förbi i hackordningen.

Med bara en match kvar av försäsongen tåls det att fundera över vad VSK har presterat egentligen. Vinsten mot ÖSK är så klart bra men sen då? Det är enstaka perioder eller halvlekar laget levt upp till förväntningarna. Med tanke på att styrelsen har budgeterat med en plats på övre halvan så känns spelet avlägset detta.

Förra året hade VSK Taha Ali, en fantastisk spelare som drog på sig väldigt mycket uppmärksamhet från motståndarna, detta gav förmodligen övriga spelare i VSK mer yta att operera på och gjorde dem bättre. Den nivån av spets är omöjlig att ersätta och saknaden är enorm. Nu finns Mohammed ”Momme” Mahammed i truppen men startade inte idag på grund av känning, av det jag såg på fredagens träning så gjorde han en handfull riktiga fina aktioner, men att ersätta Taha Ali går inte att utkräva.

Visst, VSK hade inte alla sina bästa spelare på plan från start, men det hade inte AFC heller. AFC har värvat bra, en spelare som Mushin ser ut att kunna göra succé. Även om de inledde med en tung 5-2 förlust mot Brage har de en 5-2 vinst mot J-södra och 7-1 mot Dalkurd som imponerar. Det är inte bottenlaget AFC vi kommer se i serien iår.

Frågan är hur VSK kommer ställa upp i seriepremiären. Engström kommer inte hinna komma tillbaka men däremot så lär vi se både Ask och Adolfsson ansluta, även om Max Larsson gjort det bra så tror jag att Tronêt kommer ta den platsen.  En av de positioner som jag tycker är svårast att sia om är dock det är Prodell eller Granath som startar på topp, det kan vara så att Granath behöver lite mer tid på sig innan han tar startplatsen.

Hur bra startelva kan VSK ställa upp med? Får vi tillbaka Engström så kommer det vara svårt och få hål på VSK, det kommer räcka långt. Även utan Engström så kommer Adolfsson/Ribeiro hålla bra nivå tillsammans med Hermansson eller Magnusson. Nu har vi börjat göra lite mål på slutet, två matcher i rad har laget gjort två mål mot lag i samma serie. Jag har nog ställt in mig på att VSK kommer befinna sig på den nedre halvan i år, men laget får gärna motbevisa mig.

//HL

Facebook Comments Box