ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kris i IK Frej – ny tränare på väg in?

IK Frej har förlorat sina senaste fyra matcher och parkerar på negativ kvalplats. Det är så klart inte vad Hammarby som i praktiken sköter showen i Frej hade tänkt sig när man inför säsongen gjorde Täbyföreningen till sin farmarklubb. Syftet är som alla vet att se till att Hammarbys akademispelare får matchning i Superettan och får lära sig spela Bajens A-lags spel.

Allt detta förutsätter att Frej återfinns i SE även i framtiden. Läget just nu är prekärt och oförutsägbart.

Men nu tycks Bajen agera, kanske inte helt oväntat. Men det blir i detta skede inte som vi kanske trott, att man skulle värva in någon profilspelare för att stötta det hela. Nä, det tycks bli tränare man byter. Just nu tränas IK Frej av Bajens fd U19-tränare Lukas Syberyjski.

Nu skriver twitterkontot Darlin Musa som brukar avslöja fotbollsövergångar innan de blir offentliga och som i princip alltid har rätt, att fd Trelleborgstränaren Patrick Winqvist är klar för att ta över tränarsysslan i IK Frej.

Vi kan börja med att konstatera att Bajen måste uppfatta situationen i Frej som krisartad när man nu bestämmer sig för att skaffa en tränare till. Det innebär en extra lön att pröjsa och den får Bajen stå för, inte Frej.

Att det blev just Patrick Winqvist är sannerligen ingen slump utan visar att hela Bajen nu lagt sin tyngd bakom det här.

Nuvarande Hammarbytränaren Stefan Billborn är personlig vän med Patrick sedan de kamperade som tränarduo i Brommapojkarna 2014. Stefan som huvudtränare och Patrick som assisterande. Båda fick kicken efter den säsongen när BP åkte ur och deras vägar skiljdes. Patrick blev tränare för Trelleborgs FF och var så i fyra år tills han fick lämna efter degraderingen från Allsvenskan i höstas.

Stefan Billborn kom att ta över Hammarby och nu är det alltså han som kallar in sin gamla assisterande att reda upp röran i Frej.

Kanske är Patrick rätt man för jobbet. Han går sina egna vägar och räds inte konflikter. Han lär nog ta i med någon form av hårdhandske för att få ordning på spelet i Frej och sätta stopp för förlustraden.

Ja, Patrick är en udda fågel. Bland annat hade han som regel i TFF att man absolut inte fick kasta tillbaka bollen till motståndarna om de haft en skada och skickat ut den.

Nu får vi se vad Patrick kan åstadkomma i Frej. Kanske lyckas han, kanske är spelarmaterialet allt för tunt för att någon tränare ska få ordning på Bajen II.

Spännande – nu väntar vi bara på den officiella bekräftelsen, men Darlin brukar aldrig ha fel.

Facebook Comments Box