ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kevin Custovic: Nu börjar folk steppa upp – ser riktigt bra ut

Vi tog och ringde upp vår Anno-spelare efter dagens extremt rättvisa seger mot det sämre av Aros-lagen, för att höra hur landet låg efter några veckor på hemmaplan sen träningslägret i Spanien.

Kevin om vi börjar med Göteborgsmatchen där du spelade, vad hade ni pratat om innan matchen, för att klara av ett bra allsvenskt lag?

– Vi pratade om att vara kompakta i vårt försvarsspel och inte ge dem utrymme. Den andra instruktionen var att försöka att inte slå på första gubben när du hade bollen, utan försöka få den lite längre, så att vi skulle komma ur deras hårda press.

Hur tyckte du att det gick?

– Försvarsmässigt gjorde vi det bra. Vi höll emot och släppte inte fram dem till några farliga lägen direkt. Sen slarvade vi och de fick sina mål. Men utan det så hade vi haft 0-0, säger Kevin och fortsätter:

– Sen fick vi inte till något ordentligt anfallsspel, det blev nästan inget farligt som vi fick till.

Så vad tar du och ni med er från den matchen?

– Att vi trots allt stod upp bra och vi gjorde det inte lätt för dem att spela sitt spel. Om vi bortser från misstagen gjorde alla spelare det man skulle, så i grunden var det en helt okej match, säger Kevin.

Om vi då hoppar in på dagens match vad blev det sagt inför den av tränarna?

– Att vi skulle släppa loss och våga spela ut ordentligt. Vi hade inget att förlora, säger Kevin.

– Vi har ju känslan i truppen att vi kan mäta oss med de klubbar som spelar högre upp i systemet. Tanken var att vi skulle vara kompakta bakåt och se till att få till fler anfall och farliga lägen, jämfört med IFK-matchen, säger Kevin.

Du kom in med ca 15 minuter kvar, hur kändes det för dig i dagens match?

– Det var kul att få komma in och spela lite. Sen är det svårt när de fick en utvisad på min kant, då backar de ned och det är svårt att få till något dynamiskt i anfallsspelet, säger Kevin.

– Men vi gjorde det riktigt bra idag, allesamman, konstaterar Kevin.

Ni har tränat på nu under några veckor, sen ni kom hem från träningslägret, vad har ni övat på.

– Vi har fortsatt det vi började på lägret. Sen blev det förstås så att vi alla var tvungna att komma tillbaka i form lite grann efter att nästan alla blivit magsjuka.

– Men nu gnuggar vi både defensiva och offensiva grejer. Vi gör det på konstgräs, vilket ändå är skillnad mot hur det var på lägret, säger Kevin.

Utifrån det ni övar på – är det några skillnader hur ni spelar mot förra året?

– Det är väl lite detaljer här och där, men viktigast är nog att vi försöker bli vassare i vårt spel i den sista tredjedelen av planen, säger Kevin. Där övar vi mycket för att få till ett bättre spel, sånt som vi lyckades visa idag.

Vem ser vassast ut på träningarna då?

– Oj, det är verkligen omöjligt att säga. Det är verkligen många som steppat upp nu sista tiden. Det är grymma träningar, med hög nivå. Konkurrensen är stenhård, konstaterar Kevin avslutningsvis.

Vi tackar Kevin för intervjun

Bild: Åke Hedvall

Facebook Comments Box