ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Karwan Safari förlänger med VSK – våra reflektioner

Då blev så den näst sista pusselbiten lagd i pusslet med hur klubben ska göra med de spelare som sitter på utgående kontrakt, (Emir återstår).

Karwans vara eller icke-vara i VSK har säkert debatterats internt i VSK rätt rejält under hösten. Alla inser att om vi ska ta kliv i tabellen behöver vi en striker som kan göra +10 mål (exkl straffar). Frågan man säkert har analyserat är om Karwan är den personen eller om man ska se sig om efter någon annan som kan fixa målen.

Nu valde man att tro att Karwan ska vara den spelaren. Sanning att säga har alternativen till att värva varit mycket begränsade. Det finns väldigt få, för att säga någon striker som VSK har koll på som är tillgänglig, eller ligger i VSK:s lönespann. Bra strikers är som alla förstår de dyraste spelarna att köpa och att avlöna.

VSK stod i praktiken inför valet att välja Karwan eller ge sig ut på en internationell jakt efter en striker. Man valde den enkla vägen. Det behöver på intet sätt vara fel, alla vet vad Karwan är kapabel till. Men alla vet också att han inte fått ut maximalt av vad han kan de senaste åren.

Nu fick Karwan ett ettårskontrakt av klubben. Det signalerar så klart lite av ett ”sista chansen” meddelande till Karwan. Lite som, vi vet vad du kan – men nu måste du bevisa det också.  

Om vi får gissa handlar det nog inte bara om hur många mål Karwan kan göra eller inte för sportchefen och tränare Askebrand. De vill nog se förbättringar i hur Karwan deltar i spelet, jobbar med presspelet osv. Vi alla har Brian Spans lojala slitande för laget som central forward på våra näthinnor. Karwan måste nog visa betydligt mer på planen för att få chansen att spela nästa år.

Detta sagt, vi alla vet vad Karwan kan, han är en killer som nu måste växla upp sitt spel till Superettanivå. Klarar han det? Vi tror absolut det, men han måste själv vilja göra jobbet för att det ska bli så.

Facebook Comments Box