ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kalle Karlsson dissar sportjournalisterna

Han lämnade journalistiken för att bli fotbollstränare men frågan vilken journalistkollega han skulle vilja ha som assisterande får Kalle Karlsson att blixtra till: “Jag skulle inte välja någon faktiskt. Jag skulle leta på andra ställen.”, säger VSK-tränaren i det senaste avsnittet av podden Uppför Bågebacken. 

Han har inte bara rykte om sig att vara smart och sympatisk. En av VSK-tränaren Kalle Karlsson främsta fördelar är att han dessutom är västeråsare och tack vare sin bakgrund på VLT Sporten och Sportbladet känd bland VSK-supportrarna. 

Som gäst i Annos podd Uppför Bågebacken fick Kalle Karlsson frågan om det finns någon sportjournalist han kan tänka sig som assisterande om styrelsen hypotetiskt krävde det av honom. 

– Med all respekt för mina kollegor, det är en helt annan sak att skriva i tidningen. Jag vet ju det bättre än andra. Det är många som inte förstår hur komplext det är. Jobbar man för en tidning då har man en ganska tacksam roll att man kan sitta och berätta vad som ska hända och sen berättar man varför det inte skedde. När du ska ta besluten innan är det ganska svårt. Det är extremt mycket mer komplicerad roll än vad mina sportjournalistkollegor förstår, säger Kalle Karlsson. 

Kalle Karlsson började sin karriär som fotbollstränare i IK Oden där han lyfte upp en ung Aly Keita till a-truppen. Han har också hunnit med att träna stockholmsklubbarna Karlberg och Vasalund. 

– Det är svårt även lägre ner. Folk tror nog att det är enkelt att träna ett divisionfyralag. Det är inte så jäkla enkelt det heller. Det har sina utmaningar. Då har du andra sorters utmaningar som att andra inte är tillräckligt seriösa och prioriterar annat i livet. Det är match och din bästa spelare ska på bröllop eller vad det nu är, säger Kalle Karlsson. 

Enligt VSK-tränaren kan hans bakgrund som sportjournalist ha varit en fördel i början av tränarkarriären, men den har mindre betydelse idag.

– När jag kom till Karlberg i division 2 hade jag varit i mitt veteranlag i division 6 och sen blivit upplyft som assisterande tränare först. Då tror jag att det var en fördel att vissa visste vem jag var. Sen går det två tre veckor och då är det där helt bortglömt. Då måste du bevisa dig, säger Kalle Karlsson. 

Hör hela intervjun med Kalle Karlsson i det senaste avsnittet av podden Uppför Bågebacken. 

Facebook Comments Box