ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kalle Granath: Jag skulle inte..

Nu har vi spelat in ett nytt avsnitt av vår podd Uppför Bågebacken. Om någon dag kommer den finnas i en poddspelare nära dig. På bilden med alla sladdar kan du skymta vår senaste gäst – du får se vem det blir.

Tills det är dags för vår nya podd vill vi slå ett slag för vår premiärpodd där bland annat VSK Fotbolls tidigare tränare Kalle Granath var med.

I den nya podden Uppför Bågebacken berättar Kalle Granath öppenhjärtligt om tiden som tränare i VSK när de förberedde sig inför Superettan 2011.

Kalle inleder med, ”Som jag minns det var inte jag eller organisationen redo, det var extremt mycket turbulens och konstigheter från styrelser och avgående styrelse.”.

Kalle berättar hur det var kampanjer mot olika personer tidigare i VSK som tog mycket engergi. ”Det tog så mycket fokus från det som vi borde ha gjort. […] Vi borde ägnat mer åt fotboll och föreningsutveckling än att fundera över vem som gjort mest rätt eller fel.”

VSK hade redan då dålig ekonomi och det var oklart väldigt länge hur budgeten skulle se ut. ”Vi fick ingen klar överblick över budgeten, om det fanns pengar eller inte. Vi kollade allt från spelare från Allsvenskan till de vi mött i serien.”

Den svaga ekonomin tvingade VSK att värva spelare som endast kostade 500 kr i månaden som var den minimilön de var tvungna att betala och att det var två spelarposter som fick all budget, men de var inte de positioner som tränarna hade prioriterat. Men han är också självkritisk. ”Jag skulle inte ha tagit uppdraget. Det hade varit det mest begåvade i efterhand.”

Om ni vill höra mer om Kalles syn på VSK så lyssna på det senaste avsnittet av Uppför Bågebacken. Där han berättar sin syn på målvaktsfrågan då och vad han tror om VSK 2019.

Kalle Granath berättar om den turbulenta tiden inför året i Superettan 2011.
Facebook Comments Box