ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Islossning för Storken!

VSK hemmamöte med Vetlanda ikväll var en enormt viktig match. Bara dagar efter storförlusten mot Edsbyn gällde det för Grönvitt att studsa tillbaka. Det kändes ovisst på förhand. Hur var det med självförtroendet med den drabbningen så färsk i minnet? Jag trodde på en jämn match med viss Grönvit favör, Vetlanda tvingades trots allt avvara några nyckelspelare.

Till en början såg det också ut att bli en jämn historia. Inget skönspel och lite chanser åt bägge håll. Tids nog fick VSK hål på gästerna. Robin Andersson satte 1-0 efter 8 miniuter. Det följdes så småningom av baljor från Vetlandabekantingarna Martin Landström och Daniel Johansson. 3-0 således och en rätt skön känsla i korvkön under halvtidsvilan.

Den andra halvleken hade en annan intensitet. Grönvitt klev ut i högre tempo och med beslutsamhet i närkamperna. Trots att VSK dominerade kändes vibbarna från mötena med Bollnäs och Vänersborg tydligt,  4-1 och 5-2 kan framstå som givna lägen men vi VSK:are vet bättre. Det fanns dock inget krut kvar i smålänningarna vid den här tidpunkten samtidigt som hemmalaget behöll sin intensitet och spelade smart.

VSK var helt enkelt numren för stora, 5-2 rann iväg till 8-2 och i slutskedet fanns det bud på ännu flera hemmamål. Det var alltså inget snack. En lika klar som viktig seger i det fortsatta racet om placeringarna. 

Man är femma nu och har förhoppningsvis fått luft under vingarna inför Sirius på lördag. Då finns inget annat än seger i kikarsiktet.

Extra glädjande ikväll var att Robin Andersson äntligen fick islossning. Han har kämpat i motvind hela säsongen och kvällens fyra mål kan bli oerhört vitala för honom och laget inför fortsättningen. En forward som sätter chanserna behövs givetvis.

Mycket av VSK:s problematik har nog handlat om just självförtroendet. För Robin såväl som för flera andra.

Man har letat efter formen hela vintern, samtidigt som man drabbats av tunga tapp i ovan nämnda möten mot Bollnäs och Vänersborg. Det har säkert lett till en och annan tanke och för mycket och tankar är inte att föredra i det snabba bandyspelet.

Vi såg exempelvis vilken extremt farlig motståndare Edsbyns Tuoams Määttä var i söndags. VSK har ju faktiskt en kille, Joel Engström, med nästan samma speed, vad kan inte han uträtta med mer självförtroende?

Om man förvaltar kvällens insats mot Sirius på lördag så tror jag VSK kan hitta sin rättmätiga nivå under slutskedet av säsongen, för den finns en växel till i det här maskineriet var så säkra. Med självförtroendet kommer det.

Målskyttar VSK: Robin Andersson 4, Daniel Johansson 3, Martin Lansström

Publik: 1012: Publiksiffran var usel och klacken liten men de som stod där ska ha en eloge. Man försökte matchen igenom hålla igång med ramsor och sånger. Hoppas att det sprider sig framöver.

Facebook Comments Box