ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Har VSK Bandy missat att publiken är tillbaka?

I helgen är det dubbla bandypremiärer. På fredag börjar herrarna sin säsong och på lördag tar damerna vid. Kul. Äntligen är vi i publiken tillbaka också. Inga restriktioner, inga tomma cementsektioner. 18 månaders misär är över.

Tyvärr har det hamnat en del smolk i helgens premiärbägare. Klubben själv verkar nämligen missat att publiken är tillbaka, Chansen förvaltas ungefär lika illa som ett straffslag där bollen går högt över ribban.

VSK:s herrar spelar som sagt imorgon klockan 18. Att matchen går tidigare än brukliga, 19, beror på att grannen VIK möter Almtuna vid den tiden. Känns så där enligt mig.. Än värre är läget på lördag. Damernas matchstart låg ursprungligen 15:00. Exakt samtidigt som VSK Fotboll inleder en av säsongens absolut viktigaste matcher. En match som dessutom är gratis och lär locka en stor skara.

Damerna har förvisso fått sin matchstart tidigarelagd, till 13:15, men skadan är redan skedd. Det lär inte bli någon publikfest. Jag förstår svårigheterna i att separera alla matchdagar över en säsong, men nog borde man kunna få en premiäromgång fri från konkurrens?

En ytterligare tanke. Om klubben varit lite framsynt kanske det gått att lägga  damernas premiär vid 13:00 redan från börjat och marknadsfört det som en liten VSK-fest. Jag tror faktiskt att det lockat en hel del trogna fotbollssupportrar.

Nu blev det en slags halvmesyr. Bandyn börjar 13:15 vilket gör att man missar inledningen av fotbollen om bägge matcherna är av intresse. Olyckligt.

Bandyn har varit stadens sport. Vår gallionsfigur Intresset har falnat de senaste åren men en liten glöd består. Den måste man försöka få fyr på. Ett chans till det hade varit just premiären. Nu har man slagit bort en straff och fler får inte gå över ribban. Det har inte bandyn råd med.

Många av oss kommer ju ses ändå. Vid entrén i korridoren eller i kaffekön. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Premiärmatcher under optimala förhållanden hade dock kunnat göra att vi som är trogna besökare fått sällskap av fler.

Jag hoppas att klubben lär sig av den här fadäsen.  För båda lagen förtjänar en större publik än vad som varit fallet tidigare säsonger. När det dessutom är slut på restriktioner bör det också finnas ett större intresse för folket att se livesport. Obegripligt att man inte tar fasta på det!

Facebook Comments Box