ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK visade med all önskvärd tydlighet att man blir att räkna med i vinter

VSK slog som väntat Bollnäs ikväll. Man gjorde det väldigt övertygande. Spelade offensivt från start men anföll inte lika besinningslöst som i genrepet mot Saik, då man blev sårbara för kontringar. Den första halvleken var bra men kontrollerad. Det handlade inte om någon utskåpning även om VSK var det bättre laget. Via två snabba mål i slutet blev halvtidsresultatet 4-1.

Trots att det inte var så mycket folk som det kunnat vara utan krocken med hockeyn var det underbart att kliva ner till kiosken för att köa för kaffet och småprata med de andra. En liten livskvalitet man, innan pandemin, tog för given men som nu känns som en ynnest.

När vi klivit upp på läktaren inför andra äntrade även ett gänga unga boys sektionen. En brokig skara, sannolikt ett antal ungdomsspelare med polare. Grabbarna fick igång den tysta skaran med några av de klassiska ramsorna. Det var härligt att se och en liten flashback av hur det såg ut för 25 år sedan, när jag tillhörde dem som bildade det unga gardet. Kanske finns det hopp om en ny generation Grönvita supportrar trots allt?

Beträffande själva spelet kunde VSK släppa loss i andra. Med 4-1 i ryggen blev det en annan typ av bandy. I mina ögon var det en smärre propaganda. Fina anfall med många involverade. Att målen uteblev beror helt och hållet på Bollnäs keeper: Erik Person. Denne var fullkomligt fenomenal och förhindrade en total utskåpning. Har sällan sett en målvakt rädda så många omöjliga lägen.

Det var straffar, hörnor, skott utifrån och blixtrande klapp klapp. VSK försökte på alla otänkbara vis och man gjorde det med bravur. Mirakulöst nog så var Persson dock i vägen för allt. Den andra halvlekens spelmässiga utskåpning resulterade bara i ett mål, Daniel Johanssons 5-1.

Att en fullständig målfest uteblev är oväsentligt. VSK visade med all önskvärd tydlighet att man blir att räkna med i vinter. Vi har att göra med en offensiv maskin med ett närmast obegränsat utbud av verktyg i verktygslådan. Det enda jag önskar är att fler kom till hallen för att njuta av den fantastiska underhållning som klubben kan erbjuda. Tror faktiskt inte att det finns någon motsvarighet i stan.

Villa är favoriterna till guldet men VSK är den absolut främsta utmanaren. Det finns så mycket kvalitet i det här laget. Kvalitet som bara kommer växa under säsongens gång. VSK och bandy är som sagt fint det.

Facebook Comments Box