ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bästa spelarna i VSK 2021: Nummer 4, Erik Björndahl

Annoredaktionen har följt säsongen väldigt nogrannt, från träningsmatcher i vintras, grönvitts cupsuccé i våras fram till avslutningen i Helsingborg i november. Självklart ska den långa säsongen summeras och nu kommer en artikelserie i fem delar där vi helt enkelt gemensamt plockat fram dom FEM VSK-spelare som varit bäst under säsongen 2021.

Alla spelare som har spelat under året är kandidater vilket gör att listan är längre än en 5-årings önskelista. Trots det kunde vi enas om en topplista.

Under närmsta dagarna kommer vi presentera spelarna, en och en, och idag går vi vidare med fjärdeplatsen som går till vår egen gurka, Erik Björndahl.

Hej Gurkan, och grattis till en placering på topplistan!

Tack!

Du gör 10 mål på 15 matcher och får ändå inte en medalj utan kommer fyra i vår omröstning. Hur kännns det?

Det är siffror man får vara nöjd med, det har varit en fantastiskt rolig höst! Jag hade gärna velat gjort några fler mål och säkrat kontraktet tidigare, nu blev det lite väl spännande.

Du väckte ju en del kontroversiella åsikter hos VSK supportrar när du kom hit, är det något du märkt av?

Ja, jag började lite i uppförsbacke, men det är inget jag har märkte av riktigt, jag tror jag lyckats vända det till något positivt.

Alla supportrar har varit magiska och stöttat mig och laget på ett fantastiskt sätt genom hela hösten. Det är för och tack vare er vi lyckades säkra kontraktet.

Vi kan bara hålla med om att du lyckats vända känslan, något vi också märkt av är känslan utifrån att ni som grupp haft riktigt kul ihop under hösten, är det en bild du delar?

Ja, det stämmer, så är det verkligen. Det är en fantastisk grupp med en stark gemenskap och lagkänsla vilket gjort att vi haft väldigt kul tillsammans. Därför har vi också presterat på en bra nivå! Även om de utifrån sett ut som att det stundtals stormat i klubben har det aldrig påverkat gruppen någonting utan det har varit en riktigt stark grupp!

Du är ju företagare vid sidan om fotbollen, dessutom familj och två barn. Hur är det med tiden och motivationen för elitfotboll?

Motivationen och hungern finns där. Jag älskar att spela fotboll, och jag älskar att vinna fotbollsmatcher, vilket jag tycker att jag visat under säsongen. Kroppen har också känts bra och det gäller att ta hand om den extra noga.

Tiden för familj, fotboll och jobb är ett livspussel som jag behöver få ihop, det fungerar bra just nu tack vare stöttningen från min sambo och mina delägare, så jag hoppas kunna spela fotboll i några år till.

Tabellställningen

1: ********
2: ********
3: ********
4: Erik Björndahl: 21 poäng
5: Jesper Merbom Adolfsson: 20 poäng

Facebook Comments Box