Grönvitt krossade kexen, nu väntar länsderby på söndag

I lördags visade vårt Grönvita damlag hur bra de kan vara. En förkrossande seger med 7-0 mot Rynninge IK från Örebro. På söndag är det dags att fortsätta på den inslagna vägen i länsderbyt borta mot nykomlingen Sala FF. Däremot av det tråkiga slaget så visade det sig att vår nyckelspelare Safiya ”Saffe” Abdulkadir Abshir blir borta ett tag efter skadan i cupmatchen mot Sollentuna. Damlaget har en grym bredd i truppen men det här är ändå ett tungt avbräck för Grönvitt.

Viktiga svar i krossen

VSK tog kommandot direkt i matchen mot Rynninge och toppforwarden Moa Karlsson fick spräcka nollan i den 19 minuten, hennes första mål i Grönvitt. Innan halvtid hade Maria Fjellman och Sargonia Solaka ökat på till 3-0. Fjellman fick äntligen göra mål och det på en perfekt slagen hörna av Wilma Hedenström. Trots att Grönvitt var överlägsna i första så kan de bättre och det skulle visa sig i andra. VSK kom ut och var än mer överlägsna och efter bara sju minuter hade Sargo och Fjellman gjort varsitt mål till. VSK plågade verkligen Rynninge och Elin Antonsson hade flera fina lägen varav ett av skotten satt stenhårt i ribban. Wilma ökade på till 6-0 efter ett jätteskott långt utifrån. I 72-minuten kommer Liwa Nilsson in på planen och tre minuter senare har Liwa ökat på till 7-0. Liwa som var en toppspelare i BK30 i division 1 pluggar just nu i USA men är hemma över sommaren och kommer spela med Grönvitt under juni-månad. Ett oerhört starkt tillskott till den Grönvita-truppen.

Egentligen vill man lyfta alla i laget efter matchen. Men Sargo håller ihop hela mittfältet på ett imponerande sätt och sätter sina lagkamrater i bra lägen hela tiden, dessutom gjorde hon två mål. Moa fick äntligen spräcka nollan, hon har de senaste matcherna plågat motståndarförsvaren men inte fått in bollen men nu satt den och det är viktigt för VSK. Jag hoppas även att Elin spräcker sin nolla i nästa match, hon har verkligen varit på gång i de senaste matcherna. Fjellman som förra säsongen i GIF var ett monster på hörnor fick äntligen in bollen och Marias inställning, tuffhet och snack är viktigt för laget. Försvaret hade en lugnare afton men Jennifer Holmström imponerar i varje match, både försvarsmässigt men också när hon kliver framåt. Det är svårt att bedöma Rynninge och hur stark VSK:s seger var, men vårt lag känns starkt och att vi har några växlar kvar.

Rätt inställning mot Sala ger tre poäng

Sala FF som är nykomlingar i år blandar och ger. Oerhörda storförluster blandas med starka insatser och en del poäng. Sala har skrapat ihop sju poäng på åtta matcher, och det får nog ses som klart godkänt för nykomlingen. VSK får se upp med Salas målspruta Lovisa Call som smällt in hela åtta mål på sju matcher så här långt, vilket imponerar.

Tar VSK med sig spelat från senaste matchen så ska våra Grönvita fixa detta. Men inställningen måste vara rätt för det finns inga enkla matcher, man måste vara påkopplad från start och ge järnet.
Då ses vi i Sala på söndag och ser våra Grönvita-tjejer ta tre nya poäng!

Resultat och kommentar – omgång 8 och delar av omgång 9
Norrstrands IF-Lysviks IF 1-3, Västerås SK-Rynninge IK 7-0, IFK Hallsberg-Forsby FF 5-0, IK Sturehov-Hertzöga BK 1-3, IF Karlstad Fotboll-Eda IF 2-0, Rävåsens IK Karlskoga-Sala FF 11-0.

Lysviks IF-IF Karlstad Fotboll 2-2, Eda IF-Rävåsens IK Karlskoga 0-0.

Eda åkte på sin första förlust för säsongen mot Karlstad och därefter 0-0 i toppmatchen mot Rävåsen. Karlstad tappade poäng borta mot Lysvik. Det har gått lite Grönvitts väg. Grönvitt har 5 segrar, 1 oavgjord och en 1 förlust på sju matcher. Rävåsen leder serien fem poäng före VSK men de har spelat två matcher mer än Grönvitt. Det påstås från olika håll att damerna har haft en tuff start. Nja, jag tycker det ser ganska bra ut både spel-, poäng- och målmässigt. Gör vi vårt är vi i topp!