ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

GRÖNVITA LIVSRÅD: Hur du blir 100 år som VSK-supporter

Som grönvit supporter vill man alltid följa sitt lag genom alla tider. Tyvärr är inte den biologiska klockan i människan avpassad för ett evigt supporterliv. Någon har uppenbart missat något väsentligt här.

Men var lugn, du kan genom några enkla ingrepp i ditt supporterliv se till att du kan följa våra grönvita lag i många år än.

Vi tar de senaste vetenskapliga rönen till hjälp här.

Följande har man slagit fast är kopplat till ett långt liv (på riktigt)

– Rörelse, särskilt i kuperad terräng (män på Korsika blir oproportionerligt gamla pga allt knatande i alla jävla backar på ön)

– Ett hopp om en bra framtid (en slags tro på att morgondagen kommer bjuda på något bra)

– Antiinflammatorisk kost (kroniska inflammationer i kroppen är inte bra)

Som alla förstår krävs nu att du gör vissa justeringar i ditt grönvita supporterliv.

Om vi börjar med hopp om en bra morgondag så behöver ingen VSK-supporter göra någonting. Vi har i alla tider levt på hoppet om en bättre framtid för laget och föreningarna.

Vi behöver bara fortsätta tro att allt ska bli bra i framtiden.

Om vi då funderar över rörelse i kuperad terräng kan det för vissa supportrar krävas en viss anpassning av vardagslivet för att få till detta.

Enklast är nog att supportrarna i samfälld tropp promenerar upp och ned i Bågebacken några gånger på väg till Rocklunda eller stamhaket Bistro 65:an. Får vi alla in det som en rutin kommer vi snart vara i bättre form är spelarna i respektive A-lag.

Till sist behöver vi fundera på vår kosthållning. Några livsmedel som är antiinflammatoriska är bla tomater, bladgrönsaker och sojabönor.

Det kanske inte är någon lätt omställning att börja konsumera de här, för de flesta, relativt okända livsmedlen.

Men du kan tänka så här. När du beställer din kebabtallrik på 65:an nästa gång begär du att de lägger på ett par extra tomatskivor och när du beställer en pizza säger du till om en rejäl dos av ruccolasallad, så var den saken biff.

Så till sist har vi sojabönor som kan vara lite klurigare att få in i vardagskosten. Ett smart förslag är att köpa rostade sojabönor som tilltugg till den dagliga ölen – voila – allt är ordnat.

Tveka nu inte att ta tag i ditt liv och gör nödvändiga förändringar för att kunna följa ditt lag i många år än.

//Livsstilsavdelningen

Facebook Comments Box