ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Franketränaren hyllar VSKs akademisatsning

LOKALA KOLLEN. Anno 1904 fortsätter genomgången av de lokala lagens säsong med att ta en närmare titt på råbyklubben IK Franke. Med en femteplacering i årets upplaga av division 3 Norra Svealand är Franke fortfarande Västerås tredje bästa lag.

IK Franke inledde säsongen starkt och hade hoppats på mer än en femteplats i trean, men tränaren Alexander Rubin tycker ändå att man sett till hela säsongen gjort en bra insats och fått ut vad man kunnat förvänta sig av truppen.

– Vi har haft en stor omsättning på spelare. Många är nya och framförallt unga. Det finns en del riktigt bra lag i den här serien, inte minst från Stockholm och Uppsala, och jag tycker att vi ändå gör det riktigt bra, säger Rubin.

Snittåldern i Franke är knappt över 20 år. När Franketränaren blir ombedd att berätta om några lovande spelare säger han att nästan hela laget utvecklats mycket under säsongen. Samtidigt vill han ändå lyfta Gustav Torseng (21 år) och William De Carro (19 år) lite extra, två spelare som enligt Rubin har gått från klarhet till klarhet.

Inte heller Franketränaren själv är någon gamling. Trots att han bara är 30 år har Alexander Rubin redan hunnit med sex år som huvudtränare i IK Franke. Det är ovanligt, inte bara för att vara i Västerås. Men fotbollsmässigt är Rubin varken oprövad eller naiv. Han ställer höga krav på sina spelare och är tydlig med att dom spelare som kommer till Franke gör det för att dom vill träna mycket, fortsätta utvecklas och nå framgång.  

– Västerås skulle må bra av att vi kunde gå upp en division. Hela stan måste bli bättre. På samma sätt som vi gynnas av VSK och Skiljebos framgångar så skulle dom dra nytta av att vi går upp ett steg, säger Rubin.

TROR PÅ AKADEMISATSNINGEN
Rubin hyllar också VSKs nya akademisatsning och tror att den kommer att gynna hela Västeråsfotbollen inom några år.  

– I takt med att västeråsfotbollen växer kommer vi också kunna gå framåt. Det gäller nog alla lag, men vi har inte möjlighet att ta några risker. Vi har hittat en modell som vi kommer fortsätta med, säger Rubin.

Han tycker att Franke har en stark spelidé som de kan bra men att den individuella kvaliteten för att bli ett riktigt topplag saknas. Kanske går det att bygga på sikt men de är inte där idag.

Facebook Comments Box