ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Extra: Syrianska FC kan degraderas ytterligare

Förra veckan blev det känt att disciplinnämnden inom SvFF beslutat att degradera Syrianska FC en division till Div 2, på grund av obetalade skulder till förbundet. Företrädare för Syrianska har sagt att man kommer att överklaga detta beslut.

I rapporteringen runt detta nämndes också om att det fanns ett ytterligare ärende uppe hos nämnden, men att man inte behandlat detta samtidigt då man ville få klart sitt beslut runt det första ärendet. Allt detta för att inte dra ut på tiden och störa förberedelserna för de klubbar som omfattas av beslutet.

Vi kan nu avslöja att det andra ärendet som ligger hos disciplinnämnden för granskning och beslut är det skatteärende som Syrianska drabbades av i höstas. Det är alltså skattemyndigheten som gjort en revision av 2017 års bokslut och funnit oegentligheter som gjort att de upptaxerat klubben och krävt in drygt 300 000 i extra skatter.

Detta ärende har alltså nu anmälts till disciplinnämnden. Just nu är det oklart vad i detta ärende som kan anses bryta mot regelverket. Det är nog knappast själva revisionen som sådan, då det inte är något brottsligt att bli reviderad och få göra en extra skatteinbetalning. Det kanske är själva skulden som bedöms som ett brott mot bestämmelserna, den ska ju betalas och det kanske inte har skett så här långt.

Lite beroende på vad det är för eventuell förseelse Syrianska gjort sig skyldig till kan påföljderna variera vid ett eventuellt beslut som går emot SFC. Den vanligaste påföljden för brott mot regelverket är dock degradering.

Vi antar att disciplinnämnden jobbar hårt med detta ärende då det på nytt kan påverka serietillhörigheten för klubbar.

______________________________________________________________________________

Länk: Artikel om skatteverkets beslut

Facebook Comments Box