ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ett starkt och harmoniskt VSK tar sig an ett pressat Hertzöga

På lördag är det dags för damlaget att åka till Karlstad för att möta Hertzöga BK på fina Ilanda IP. Hertzöga var tippade av lagen i serien att vara den stora utmanaren till VSK om seriesegern men har gått sämre än väntat så här långt. Efter sex spelade matcher ligger de just nu 3 poäng efter VSK och har en match mer spelad än Grönvitt. Hertzöga har åkt på två tunga förluster på hemmaplan, derbyt mot Karlstad och även i toppmatchen mot Eda. Vinsterna har plockats hemma mot Rynninge samt borta mot Sala och Forsby. Dessutom har de spelat oavgjort borta mot Rävåsen. Detta är ett sämre resultat än vad jag tror Hertzöga hade hoppats på och även jag är förvånad. Pressen ligger således på Karlstad-laget på lördag och de har troligen inte råd att förlora mot Grönvitt.  

Hertzöga åkte ur division 1 förra året och har en stark och bred trupp där i princip alla spelare har erfarenhet av att spela på högre nivå än division 2. När vi på Anno 1904 var i kontakt med alla lagen inför säsongen, så lyfte tränaren Mikael Lönn fram det 16-åriga löftet Lovisa Ortfeldt som en spelare att ha koll på. Ortfeldt har som det ser ut verkligen tagit för sig och har redan gjort sex mål för de Gulgröna. Det blir något för Grönvitt att hålla koll på.

Grönvitt har sett riktigt starka ut de i två senaste bortavinsterna mot Lysvik och Hallsberg, där framför allt första halvlek mot Lysvik var formidabel. Jag är imponerad över den totala kontroll och klass vårt mittfält har visat i de senaste matcherna och den kyla som framförallt Wilma Hedenström men också Safiya Abdulkadir Abshir har visat vid målen. Dessutom har vårt försvar nästan helt bommat igen och Jennifer Holmström har verkligen presterat och är tryggheten själv.

Men på lördag kommer Grönvitt ställas på det tuffaste provet hittills i serien. Tjejerna kommer möta ett desperat Hertzöga som kommer gå ”All in” för att få tre poäng och hänga på toppen. Det kommer smälla på Ilanda IP. Då blir det viktigt att en nyckelspelare som Sargonia Solaka tar ett stort ansvar och håller ihop laget och att vi spelar den fotboll som vi är bäst på. Jag hoppas också att i den press som jag tror Hertzöga kommer sätta på oss, att vi kan utnyttja snabbheten vi har längst fram. Då kan vi straffa Karlstad-laget och förhoppningsvis plocka tre viktiga poäng. Men det kommer bli en utmaning, Hertzöga är starka och nu även desperata.

Alla Grönvita, varför inte ta en tur till Karlstad på lördag? Matchen kommer bli en höjdare!

Några ord om förra helgens inställda match. Tråkigt nog drabbades Grönvitt av ännu en inställd match på grund av att Forsby FF hade mycket skador och sjukdomar. Jag antar att VSK istället för att få WO och en 3-0-seger ändå vill spela matchen. Visst, det är ett vågspel för spelas matchen kan man tappa poäng. Men samtidigt verkar Forsby i år ha det väldigt svårt, efter sex matcher har de 0 poäng och minus 33 i målskillnad. Serien är tuff och det kan bli en målskillnadsaffär i slutet, så det ligger säkert bakom beslutet att matchen ska spelas vid ett senare tillfälle. 

Resultat och kommentar – omgång 6 och 7:
Rävåsens IK Karlskoga-Hertzöga BK 0-0, Sala FF-IF Karlstad Fotboll 1-7, IFK Hallsberg-Norrstrands IF 1-2, IK-Sturehov-Lysviks IF 0-1, Eda IF-Rynninge IK 3-0, Västerås SK-Forsby FF inställd.

Två matcher har redan spelats i omgång 7. Norrstrands IF-IF Karlstad Fotboll 1-2, Forsby FF-IK Sturehov 0-8. Resten av matcherna spelas under helgen.

Eda ångar på i toppen efter ännu en seger i helgen och de leder nu serien eftersom Rävåsen spelade oavgjort i sin match mot Hertzöga och VSK:s match ställdes in. Men vinner VSK den inställda matchen så är Grönvitt uppe på samma poäng som Eda. Karlstad har nu fyra raka segrar och klättrar uppåt samtidigt som Rynninge åkte på sin fjärde raka förlust och har det tufft. Det sägs att Rynninge har stora skade- och sjukdomsproblem i truppen och det kan vara svaret på de dåliga resultaten.

//TP

Facebook Comments Box