ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Konsten att göra mål

När man spelar bra fotboll tänker man inte, instinktivt reagerar man på inövade lägen. Man ser en stor yta bredvid en liten målvakt och lägger lugnt in bollen där. Är du inte i det rätta mentala läget ser du en liten yta bredvid en stor målvakt och det blir omöjligt att få dit bollen. Där är vi nu. Problemet är helt klart mentalt, om man då upprepat får höra: Du har inte kvaliteten, du kan inte, du ska bytas ut. Ja då blir det inte lättare precis! Det är väl bara att köpa en målgörare, lätt som en plätt, fixat och klart. Så säger dom flesta och det kanske är så. Men det finns fallgropar med den ”enkla” lösningen, t ex gruppdynamiken om en spelare ska ha en väldigt mycket högre lön än övriga gruppen. Ekonomiskt risktagande och inte i linje med styrelsens ledord: Hållbarhet. Jag tror att VSK nu har ett pågående arbete med en förändring. En genomtänkt och bra förändring för att målen ska trilla in. Jag har ägnat mycket tankearbete åt hur vi ska lösa det här och kommit fram till tre olika förslag.

1.

Det behövs en mental coach och han finns redan på plats. Anders Tengström som nu är kommunikationsansvarig. Jag har en känsla av att han inte riktigt trivs med sina uppgifter nu. Spelarna känner honom redan och han kan vara en god samtalspartner och få spelarna som vill att ventilera sina tankar. Att gå och fundera på ett problem själv kan göra det värre än det behöver vara. Dom yngre behöver kanske en äldre person att snacka med. Anlita gärna tolk om det behövs.

2.

Ett påkostat träningsläger under sommaruppehållet kan vara väl investerade pengar. Nyförvärv får en bra start att komma in i gänget. Man skapar gemenskap och gruppkänsla.

3.

Återskapa väggtapeten i spelargången. Ett högklassigt konstverk som har en reell funktion. Den är en symbol för hela klubben och ska ge styrka åt laget.

Nu går vi mot en ny drömhöst.

Tack för ordet Hans Lundin

Facebook Comments Box