ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ett piggt VSK i premiären

Ha inte för stora förväntningar. Dra inte för stora växlar av spel eller insatser. Så brukar det heta av träningsmatcher generellt men regeln är sannolikt än mer sann när träningsmatchen ligger så tidigt som 22 januari.

Men hur kul är det.

Säsongen är igång och VSK har spelat relativt jämnt med allsvenska topplaget Djurgårdens IF i 70 minuter. Det är vad vi fokuserar på idag.

Inför matchen så var det många frågetecken som man ändå hade en viss förhoppning att få svar på. Några av dessa var:
– Hur skulle vi klara oss utan Taha Ali och Erik Björndahl?
– Hur var nyförvärvet Daniel Ask.
– Hur skulle Filip Tronêt klara sig som mer permanent omskolad wingbac
k

På första frågan kan vi nog ganska snabbt konstatera att vi idag saknade en rejäl anfallare. Videhult kämpar hela tiden men mot så pass bra motstånd räcker han inte till, åtminstone inte idag. Här hyser vi en del förhoppningar på Viktor Granath när han är tillbaka igen.

Daniel Ask däremot gjorde mycket bra saker, han rörde sig mycket och var nyttigt över hela planen, här har vi garanterat hittat ett riktigt bra nyförvärv som med all säkerhet kommer vara en startspelare mot BP i april. Om han inte drabbas av VSK-syndromet…. skada sig…

Och vad gäller Filip så var han riktigt bra idag. Han är mycket farlig i anfallsspelet och det visste vi sen tidigare, men idag var det inte tjafs med domare eller medspelare, inga fula efterslängar utan visst såg vi en mer harmonisk Fille?

Vad avser matchen i stort så gör VSK en riktigt bra match, det var flera spelare som gjorde bra insatser. Vi stod upp bra mot ett allsvenskt topplag och i 70 minuter är vi helt klart med i matchen, och sannolikt är det inte många lag som släppte till färre chanser på Tele2 än vad vi gjorde. Jesper Merbom var en klippa i försvaret och visar återigen vilken hög klass det är i honom

Anfallsmässigt hade vi flera fina intentioner där det spelades fin fotboll upp fram till sista tredjedelen där det var väldigt tamt. Vassaste chansen hade Videhult när han fri med målvakten prickade stolpen i inledningen på andra havlek.

Vad hände sista 20 minutrarna då? Jo, vi bytte sönder matchen. Det byttes in provspelare, juniorer och akademispelare. När Adam Ladebäck blåste av matchen efter 92 minuter var det bara Danne Svensson i målet som var med från minut 0. Då ska man inte ha en chans mot ett så bra lag som Djurgården.

Nu är det matchledigt en helg fram till 6 februari när VSK åker till Norrköping för nästa allsvenska topplag, nämligen IFK Norrköping.

Facebook Comments Box