ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Enkel premiärseger men med förbättringspotential

Så var årets seriepremiär avklarad för VSK dam, det blev en relativt enkel 3-0 seger mot Scandinavian FC Örebro. Publikmässigt så var det runt 300 på plats, många bekanta supporteransikten syntes men även SvFF generalsekreterare Håkan Sjöstrand hade letat sig dit på plats för att se premiären.

Spelmässigt så var VSK egentligen överlägsna, kexen hade ett eller två avslut på hela matchen och målvakten Fannie Eklöf hade en lugn dag på jobbet. Helt sysslolös var hon inte då det hördes hur hon skrek när hon styrde försvarsspelet. Även om VSK var det klart bättre laget så såg det stundtals lite ringrostigt ut när det skulle passas och dribblas igenom deras försvar, men det visade också upp fina kombinationer och det var när bollarna sattes bakom motståndarnas backlinje det blev farligt. Dagens matchhjälte var Elin ”Raketen” Antonsson som gjorde två mål för grönvit, hon hade överlägsen hastighet gentemot motståndarnas backlinje och när hon satte fart som en rakten så hade kexen ingen chans att hänga med. Här borde VSK satt fler bollar på djupet för henne att löpa på för det var då flera farligheter skapades. Ett av VSKs generella styrkor var att de var ett mer löpstarkt men framförallt snabbare lag och det hade nog kunnat utnyttjats mer.

Elin ”Raketen” Antonsson, tvåmålskytt och matchjälte.

Så hur långt kommer detta räcka? Det är oerhört svårt och svara på när en inte sett övrigt motstånd, dagens motståndare slutade fyra förra året men har också tappat en hel del utifrån speltid tongivande spelare men också fått in några nya. Förlusten mot Norrby SK (Sala) under försäsongen kan vara ett tecken på att det inte bara kommer vara att springa igenom serien och när lagen bara möts en gång kommer varje poäng vara viktig.

I de kommande matcherna kommer laget möta Örebro SK 2 och just Norrby SK, det kommer ge en ganska stark fingervisning var laget står och inte omöjligt att just dessa två är de främsta utmanarna om serieseger. Även Forsby inledde starkt genom att besegra Skultuna IS med hela 5-0, förra året vann VSK mot deras U lag med 8-0 men möter här deras ordinarie A-lag som fjolåret spelade i division 2.

Nästa match är Söndagen 22 augusti 15:30 mot Norrby SK, dagen efter herrarna varit borta mot Brage. Det kan bli säsongens viktigaste match så lägg in det i era kalendrar.

Facebook Comments Box