ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En seger och en vändning som kan komma att bli mycket viktig

VSK Bandy lyckades till slut vända borta mot Broberg och vinna med 5-3. En seger och en vändning som kan komma att bli mycket viktig mentalt. Att följa upp premiärförlusten mot Sirius med ytterligare ett bakslag hade varit tufft mentalt för det unga laget.

Vad man kan konstatera efter matchen är följande. Spelar VSK som man gjorde inledningsvis, med monotona försök att ta sig igenom centralt då blir avsaknaden efter Simon Jansson påtaglig. Då blir känslan ungefär som om en flugviktsboxare försöker boxas som en tungviktare.

Bygger man däremot vidare på det spel som kunde skönjas efter timeouten i andra halvlek ser det ljust ut. Då varierade Grönvitt sitt spel, utnyttjade sin kvalitet på små ytor och involverade flera spelare

Upphämtningen till 2-2 som hastigt och mindre lustigt blev 2-3 påverkade inte spelet. VSK fortsatte istället att bita sig in i matchen. Det tyder på karaktär och bådar gott inför fortsättningen.

Tungan på vågen blev Robin Andersson som med tre baljor i andra halvlek fick bli matchvinnare. Den gänglige Tillberga-produkten växte med målen och var en fröjd att skåda i slutskedet.

Nu tar vi med oss spelet från matchens sista 20 och bygger vidare på det mot Vänersborg, som blir nästa motståndare hemma på torsdag.

Ett försvarsspel som alla bidrar till och ett varierat anfallsdito.

Matchens tre hjärtan:

Robin Andersson

Tre mål och stor matchvinnare. 3-3 målet, där han mycket tekniskt förvaltade Martin Landströms framspelning får nog betraktas som matchens delikatess.

Tobias Holmberg

Det finns sparkapital i Hompa, som har ett större spel i sig än vad han fått ut de sista åren. Ikväll visade han upp en hel del av sitt stora kunnande med ett mål och tre assists. Holmberg är lagets och en av hela elitseriens bästa passningsspelare.