ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En relativt komfortabel seger

Efter de tre raka förlusterna var det skönt för VSK Bandy att kunna kliva tillbaks upp på vinnarspåret igen. Det blev en relativt komfortabel bortasegerseger mot Frillesås med 5-3.

Grönvitt inleder också den här matchen med en liten rivstart i högt tempo, som renderar i många chanser. Några av målen är riktiga delikatesser. Exempelvis mönsteranfallet där Robin Andersson petar in 2-0 efter ett glimrande förarbete av Jesper Jonsson och Emil Juhlén. Likaså förtjänar Tobias Holmbergs mästerliga passning till Joel Engströms 3-1 en del rampljus.

Andra halvlek inleds också i ett högt tempo. Engström gör 4-1, snyggt även det, och AIK-lånet, Elias Engholm 5-1. Det är för en period spel mot ett mål, fram till att Joel Engström dunkar upp en straff i ribban.

Jag lider lite med Joel som missar sin andra straff i rad trots ett i övrigt väldigt fint spel från hans sida.

Straffmissen och en timeout från Frillesås gör den avslutande delen av matchen mer svängig åt båda hållen. Vid några tillfällen är det tendenser till svängdörrar i VSK:s försvar. Ledningen krymper till 5-3 och hemmalaget skapar även därefter någon halvfalrig chans.

Närmare än så kommer dock inte hallänningarna. VSK vinner med 5-3. Rättvist och relativt komfortabelt. Fanns flera glädjeämnen. Jesper Jonsson , Joel Engström, Elias Engholm och Emil Juhlén var samtliga bra ikväll. Jag tror att Joel, trots sina straffmissar, är på väg att få sitt verkliga genombrott.

Sedan måste jag bara få nämna Tobias Holmberg. I sin roll som halva kommer hans passningsspel till ännu större rätt. Det är härligt att se hur han hittar sina lagkompisar med korta såväl som längre passningar. Lite av en konstform faktiskt.

5-3 och två viktiga poäng. Bruten förlustrad och nya tag mot Hammarby hemma i Västerås på fredag. På återhörande då.