ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Förslagen till årets försäsongströja ser inte seriöst ut och borde skrotas

I fredags lade VSK Fotboll ut en omröstning på VSK på två tröjförslag, det började genast spekulera kring om detta skulle vara förslagen till försäsongströjan då VSK förra året spelade i vit tröja. På twitter sedan förtydligade VSK att det var en omröstning om försäsongströjan.

Förra årets tröja med retrokänsla och utan reklam var verkligen maxbetyg, det förstorade emblemet gjorde att klubbmärket stack ut. Det kan inte varit en slump att efter att VSK debuterat i tröjorna mot AIK gjorde en liknande variant som de sen spelade i.

Men båda av årets förslag är undermåligt, bara text ser billigt ut och som att någon har ritat det i paint. Det riskerar till skillnad från en uppmärksammad succé bli ett uppmärksammat fiasko.

Visst har klubben tidigare spelat med VSK på magen, men då har det också varit med två gröna ränder och inte haft 1904 överhuvudtaget på tröjan. Utan ränderna som ramar in ser det bara enkelt ut. Då hade det kanske varit bättre att utgå från förra årets succé och ta det ett steg längre och köra emblemet över hela magen.

Om det inte hunnits eller funnits pengar till att ta fram ett bra förslag på försäsongströja så bör man skippa det. Spela hellre i det vanliga stället eller bortastället om det är viktigt att sticka ut än att skicka ut spelarna i något som ser billigt ut, för det är inte värdigt.

Facebook Comments Box