En match vi redan glömt

Det finns knappast några skäl till oro efter kvällens mindre lyckade insats av VSK Bandy. Matchen kommer med stor säkerhet bara vara en ynka parentes när vi ser tillbaka på den här säsongen.

Däremot kan man i stunden känna besvikelse. Det såg ut att bli en uppföljare på onsdagens underbara insats mot Hammarby. 4-0 var resultatet det med drygt 20 minuters speltid. detta efter två verkliga klassmål av Daniel Johansson, 2-0, och Kasper Sandgren, 3-0,.

Därefter tog Broberg/Söderhamn en välbehövlig timeout och med den rann all energi ur hemmalaget. Efter en lovande inledning blev det bara tomgång.

Efter att ha ha glimrat till och bjudit på fyra mål under matchens första tjugo blev det inte ett enda ytterligare under matchens resterande sjuttio minuter. Anmärkningsvärt. Någon enstaka chans skapades men mer var det inte. Istället stod gästande Broberg upp bra och skickade in det ena målet efter det andra, man gav sig inte förrän den förmodade utskåpningen förvandlats till oavgjorda 4-4.

Snopet och tråkigt men ingen insats att analysera. Insatsen slängdes i papperskorgen i samma stund som spelarna lämnade isen efter matchens slut.

Är det någon vi kan ta med oss så är det Kasper Sandgrens insats samt gryta Boys bidrag från läktaren. Det känns som ett genombrott är på gång för den unge skridskovirtuosen och de unga boysen på läktaren är en fröjd för VSK-hjärtat.

Nästa vecka väntar två extremt tuffa bortamatcher. Villa, onsdag, följt av Edsbyn, fredag. Då finns inget utrymme till att gräma sig över insatser som kvällens. Det är bara att visa vad man går för. VSK har visat sin verkliga klass åtskilliga gånger i höst och jag är övertygad om att man även kommer göra det i dessa matcher.