ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Den bästa show stan har att erbjuda

Efter elva ett elva dagar långt uppehåll var VSK bandy tillbaka på isen igen för ett hemmamöte med Hammarby. Man svarade för en riktigt fin insats och bröt med tyngd och variationsrikt anfallsspel ned Hammarby. Några halvdana aktioner bakåt gjorde att segern faktiskt blev mindre, 7-4, än vad som speglade matchbilden.

Det var högt tempo, genomåkningar och fina kombinationer. Flera mål var riktigt snygga, inte minst förtjänar Robin Anderssons 1-0 att omnämnas. Ett galet snyggt mål på tennis. Dessutom måste jag nämna två spelare, som kommer lite i skymundan, men som har enormt mycket bandy i sig. Kasper Sandgren och Joel Engström. Tror det bara saknas lite självförtroende för att någon av dem, eller bägge, ska slå igenom med dunder och brak!

Tidigare säsonger ha Micke Carlsson tvingats laborera med ett delvis nytt manskap men ändå fått igång ett väldigt fint spel i slutet av säsongerna. I vinter har han stommen intakt vilket innebär att laget presterat från start. Det bådar oerhört gott inför fortsättningen. Det är en offensivt riktad bandymaskin han har tillgänglig. En maskin som, trots redan visad briljans, har ännu mer att hämta. Då har jag ändå inte nämnt att skadade Martin Landström är ett mäktigt sparkapital.

Jag har länge med en dåres envishet tjatat om hur oerhört underhållande VSK är och har varit under de senaste åren. Att fler borde gå och se dem. Kvällens insats gav mig inga anledningar att sluta tjata om det. Det här är den bästa show stan har att erbjuda. En öppen famn som bara väntar på idrottsälskare i allmänhet och VSK:are i synnerhet.

Efter ett långt uppehåll inför den här matchen blir fortsättningen desto intensivare. Redan på fredag gästar Broberg/Söderhamn plåthallen och nästa vecka står två rätt skapliga bortamatcher på schemat. Mot Villa följt av och Edsbyn. Matcher som lär bli något alldeles extra Edsbyn i all ära men det känns som VSK och Villa är lagen det kommer handla om i vinter. Bägge har enorm potential och gasen i botten för jämnan. Det kan bli en klassisk duell om det åtråvärda SM-guldet.

På fredag hoppas jag ni kommer och tar med er minst en polare. Det är trots allt bandy av världsklass och VSK som står på programmet.

En sista reflektion: Med tanke på att det spelas ett Fotbolls-VM just nu och det ofrånkomligen blir mycket fotboll är bandyn så enormt befriande. Ett mönsteranfall som slutar med ett avslut i nättaket behöver inte följas av en evig VAR-granskning. Man kan bara jubla och njuta av verkligt idrottsgodis

Facebook Comments Box