ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

På annandagen tar vi revansch

Jag hade stora förhoppningar på kvällens match men den levde inte riktigt upp till dem även om det inte på långa vägar var en dålig match. Resultatmässigt blev det en ganska klar Villaseger, 6-3. Jag ska inte säga att det var orättvist men Villa fick tunga mål i viktiga skeden av matchen vilket gjorde det hela till en övermäktig uppgift för gästande Grönvitt.

Första halvlek exempelvis som inleddes anmärkningsvärt avvaktande av bägge lagen var förhållandevis jämn. VSK tycktes ha bra koll på hemmalagets spetsar och skapade lika många chanser. Mitt i det ovissa skedet av matchen tryckte Villa in tre snabba mål. Inget som speglade matchbilden enligt mig. tobias Holmberg reducerade visserligen till 1-3 strax före halvtid men en tung känsla rådde.

VSK inledde halvlek nummer två mycket bra och svarade för sin kanske bästa del av matchen. En fantastisk genomåkning av Kasper Sandgren gav 2-3 och definitiv kontakt. Nu jävlar kände jag. Mina förhoppningar kom dock på skam omgående när målmaskinen Christoffer Edlund replikerade med att sätta 2-4. Därefter kändes Grönvitt numret mindre. Skapade chanser som kändes halvdana medan Villa var skoningslösa i sina lägen.

Hemmalaget gick upp till 6-2 innan VSK kunde få in en sen reducering via Daniel Johansson. Med lite marginaler hade gästerna kunnat ta matchen i en annan riktning men hemmasegern får trots allt betraktas som rättvis.

VSK gjorde ingen dålig match men nästa gång Villa står för motståndet måste man vara mer resoluta i avslutningarna och inte tappa bollen som man vid ett ganska ansenligt antal tillfällen. Då ger man dem initiativet. Nästa gång lagen drabbar samman blir på annandagen hemma i Västerås. Det blir en match att se fram emot. Då vill jag se ett revanschsuget Grönvitt lag.

Förlusten till trots fann jag några väldigt sköna saker att ta med sig. Dels Martin Landströms comeback. Det märktes att han var ringrostig efter en ganska lång frånvaro men vilken förstärkning han blir när han är matchtränad. Därutöver måste givetvis Kasper Sandgren omnämnas. Den vindsnabbe ynglingen har börjat ta för sig allt mer och kan få sitt stora genombrott i vinter. ikväll var han VSK:s klart bästa spelare.

Nu finns ingen tid att gräma sig. På fredag väntar istället nästa toppkonkurrent, Edsbyn, uppe i Hälsingland. Kan man korrigera några av kvällens skavanker kan det bli revansch redan då.

Facebook Comments Box