ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Div 1 Norra – hur gick det för dem som gissade resultatet före säsongen

Då var det dags att göra en liten summering av säsongen 2018 i Div 1 Norra. I den här jämförelsen tittar vi på hur vi på redaktionen och Svenska spel trodde serien skulle sluta innan säsongen och jämför den med utfallet.

Vi börjar med att titta på hur det slutade på riktigt.

I nästa tabell har vi då vad oddsexperterna på svenska spel trodde om slutställningen när de knackat fram sina siffror. Vi konstaterar att de hade helt rätt på de två första lagen. Sen missade man totalt på Assyriskas ras och man övervärderade både Nyköpings och Team TG:s kommande prestationer. I andra ändan av tabellen underskattade man flera av Örebrolagen, ffa BK Forward som inte alls åkte ur utan slutade på en 8:e plats. Man missade också Carlstad United:s fina prestation och hade dem på en 10:e plats när de i själva verket kom på en 3:e.

Så hur lyder domen? Svenska spel får med knappt godkänt för sin tippning. Det som gör att de inte får underkänt är att de trots allt spikade de lag som kom högst upp i tabellen.

Då är turen kommen till Anno-teamets spåkuleövningar. Vi konstaterar att vi har VSK i topp men vi trodde att Akropolis skulle klara sig lite bättre än vad de i verkligheten gjorde. De var inte långt ifrån att ha en chans på kvalplatsen men det var ju faktiskt VSK som grusade den möjligheten. Precis som svenska spel missade vi AFF:s katastrofår och vi hade också Nyköping för högt upp i våra tips.

Likt svenska spel hade vi två Örebrolag på nedflyttning och så hade vi helt felaktigt Linköping City där också. Vi får svårt att ge oss själva godkänt för den här tippningsinsatsen. Men vi gör lite statistik på det och ser vem av oss om är den minst dåliga tipparen. Vi räknar så att om det lag som vi tippat på en viss plats är inom två positioner över eller under den faktiska platsen får man en poäng. Resultatet ser ni nedan.

Resultat

Svenska spel: 6 poäng

Anno 1904: 5 poäng

Vi tror inte svenska spel är särskilt nöjda och det är inte vi heller. Men till vårt försvar får vi säga att Assyriskas katastrof kunde ingen se komma och att Bissarna skulle gå så knackigt efter förra höstens succéspel var inte helt lätt att förutspå heller med samma tränare på plats och förstärkningar på plan. Vi alla underskattade Örebrolagens förmåga att knipa poäng här och var i sina matcher. Det är klart att de är lätt att tänka sig att tre lag från samma ort måste betyda att talangen är utspridd på tre lag istället för att vara samlad i ett. Så är det så klart men det är de andra spelarna i lagen som imponerat och klarat av nivån i Div 1 tillräckligt väl för att alla lagen ska spela i Div 1 också nästa år.

Vi missade också CU:s kanonsäsong som ingen såg komma. Det fanns inget som pekade på att de skulle lyckas på det sättet som de gjorde. Att ena broder Jernberg kom tillbaka efter långtidsskada var ju bra men knappast något man trodde skulle lyfta laget på det sätt det gjort. Inte heller att ta in en forward från Sandviken som inte rosat marknaden på länge. Ingen kunde se att John Junior skulle blomma ut så i CU. Att Oscar Danielsson som hoppade av från VSK skulle hitta rätt var det väl inte någon heller som trodde. En eloge till tränarduon i CU som verkligen fått ut maximalt ur det spelarmaterial man förfogar över.

Det är alltid roligt att tippa en säsong och det är likadant varje gång, man inser hur svårt det är och att det alltid är ett eller flera lag som överraskar positivt och lika många som underpresterar utifrån förväntningarna.

Nu får vi putsa vidare på spåkulan och så återkommer vi framåt våren med en färsk sluttabell för hur Superettan kommer sluta nästa år. Då ska vi har mer rätt än nu.

Facebook Comments Box