ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tre spelare lämnar VSK Fotboll – ett stor tack för era insatser

Då har silly-säsongen börjat på allvar och som oftast är det nyheterna om spelare som lämnar som kommer först i raden av nyheter. Idag gjorde så VSK Fotboll det något ovanliga draget att släppa nyheten att man låter tre spelare lämna truppen. Det normala är väl att man drar ut på nyheterna över flera dagar. Kanske ville man få det överstökat för att gå vidare till annat.

Oavsett anledning till det och oavsett varför de spelarna som nu går får lämna, vill vi passa på att tacka alla tre för deras insatser i VSK Fotboll, en del har varit längre andra kortare, men oavsett har alla gjort sitt bästa för klubben och sådant ska alltid framhållas.

Mathias Benker scoutades av Johan Mjällby under 2016 när han spelade i GUSK. Han anslöt till VSK som tilltänkt högerback på tillväxt. Lite otippat, inte minst för honom själv blev han ordinarie högerback hela 2017, året som han och de flesta sett som ett lärlingsår. Mathias blev dock av med sin starttröja när Ravy Tsouka värvades in för säsongen 18.

Under manger Mjällby-eran var det tänkt att Dennis skulle vara den mer offensive av de två ytterbackarna. Det visade sig i praktiken inte betyda så mycket för Benker har ändå stänkt in tre mål under åren. Det sista var mot Sollentuna i år där han fick hoppa in och i slutminuterna gjorde 2-0, varefter ett vilt firande bröt ut hos VSK-spelarna. Pojklagshögen på plan bär ändå vittnesbörd om Mathias popularitet hos spelarna. Mathias har också varit populär bland fansen med sin avslappnade och sköna still och som en spelare som alltid är hundra procent fokuserad på sina uppgifter, ett proffs med andra ord.

Precis som Mathias själv säger har han utvecklats i den grönvita tröjan. Manger Mjällby sa vid något tillfälle att Mathias aldrig varit över mittlinjen i sin fotbollskarriär. Hans första säsong gav ingen anledning att motsäga det uttalandet. Men i år har vi sett en betydligt offensivare Benker. I flera matcher i höst har han varit mer på motståndarnas planhalva än sin egen, trots hans utgångspunkt som högerback. Det visar om något att han storligen utvecklat sitt offensiva spel.

Mathias hade garanterat varit ett alternativ som högerback i Superettan men konkurrensen är tuff bakom Tsouka när Kevin Custovic knackar på dörren för speltid. Att lämna nu är kanske klokt för som Mathias ta steget om något år. Att han får plats i någon Div 1 klubb är vi övertygade om. Just nu är det ont om bra högerbackar i vart fall den norra serien.

Att Fredrik Lundqvist skulle få lämna nu när hans kontrakt gick ut var också väntat då han fått väldigt lite speltid under året. Det sägs att han är en spelare som sägs vara grym på träningarna men har haft det svårt och få till det under match. Det känns som Fredrik varit med i VSK sen urminnes tider. Så fel man kan ha, det är lätt att glömma bort att han bara är 19 år fyllda. Talangen finns där, hittar han en klubb där han kan få regelbunden speltid kan det hända saker fort. Fredrik är sin ungdom till trots en av de spelare som varit med klubben under de tuffa åren och alltid lojalt ställt upp båda på plan och utanför. För de som varit med under de här åren har vi en särskilt plats i våra grönvita hjärtan och Fredrik är en av dem som finns där.

För Yonathan blev det en kort sejour i grönvitt. Visst, värvningen var en chansning från både klubben och Yo. Han ville bort och VSK behövde folk på mittfältet.Det är många som tror att VSK betalat en övergångssumma för honom men som vi har förstått var det Getachew som avstod det löneanspråk han hade på Kristianstad så att han skulle kunna komma hit. Skadeläget i VSKs mittfält brukar vara horribelt, Boris, Jonas och Carlos har missat en hel del matcher under åren. Mot alla odds har de under hösten varit ovanligt skadefria. Det har också inneburit att det blev  svårt för Yonathan att slå sig in i laget på allvar. Vi får inte bli förvånade om vi inom något år kommer att få möta Yonathan fast då på motsatt planhalva. Han har det i sig även om han inte riktigt fick chansen att visa det i Grönvitt.

Från Anno-redaktionen vill vi rikta ett stort tack till er alla tre för era fina insatser i Grönvitt. Ni var med och tog upp VSK Fotboll i Superettan. Det är stort i våra ögon och ni ska vara stolta över det ni åstadkommit. Vi bär er med oss i våra hjärtan och vi önska er all lycka till i framtiden, må vara fotboll eller annat.

Tack!

Facebook Comments Box