ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det är riktigt roligt just nu att gå på match!

Imorgon måndag väntar något som sällan hänt VSK Fotboll detta millenium, ett toppmöte där VSK har chansen att gå upp i serieledning i Superettan. Vem hade trott på det sommaren 2015, ok Lelle men förutom Lelle?

VSK:s historia är egentligen en historia om en enda lång uppförsbacke, det är oftare klubben varit med i nedflyttningsstrider de senaste 20 åren än en strid om en serieledning. Men i år tycks allt ha hamnat på rätt plats och VSK första gången på länge kan titta uppåt i tabellen än neråt. Har det varit roligare än nu att gå på fotboll?

Visst, vi vann Norrettan 2018. Men det var en otroligt tuff säsong mentalt. Alla bara förväntade sig att VSK skulle springa hem serien. När halva serien var spelad så ledde Carlstad United med 3 poäng, trots att VSK gått som tåget så var man inte tillräckligt bra. Sen några omgångar senare i serieledning väljer man att sparka Tor-Arne Fredheim då han tappat omklädningsrummet, det var en jobbig känsla om det här verkligen skulle gå vägen. Varje match VSK spelade 2018 hade laget en enorm press på sig att vinna och hade egentligen bara allt och förlora. Varenda motståndare såg det som årets höjdpunkt när VSK kom på besök och lag som hade sett ut som skit senaste omgångarna höjde sig helt plötsligt när det äntligen vankades publik. När VSK tillslut gick upp så var det snarare en känsla av lättnat än eufori.

Men i år är det annorlunda. Det här är en toppstrid som inte borde vara möjlig men ändå har vi chansen att ta serieledningen för första gången i Superettans historia efter en fullt spelad omgång. Jag känner inte alls den ångest jag hade 2018, utan det är helt enkelt förbannat roligt just nu att se VSK sparka boll. Förväntningarna är en säsong utan en bottenstrid för en gång skull, förhoppningarna på något annat ger mersmak.

Det är snarare så att jag ser VSK 2018 i Öster 2023, alla förväntar sig att de bara ska gå upp. Speciellt nu när många klassiska lag från Allsvenskan har misslyckats kapitalt. Jag tror pressen är ganska hög i det lägret både hos spelare, ledare och supportrar. Det här är året som de lite måste gå upp, förutsättningarna nästa år är förmodligen inte lika goda. Inledningen var helt fantastiskt och laget inledde med fyra segrar och såg urstarka ut, de senaste tre matcherna har Öster bara plockat en poäng, förlust mot VSK så kommer ångesten göra sig påmind. Av lagen som just nu befinner sig på den övre halvan är det bara Öster som har pressen på sig att gå upp. De andra har snarare en förhoppning om att kunna gå upp, vilket är en stor skillnad.

Jag håller fortfarande Öster 2023 som seriens bästa lag, det var snöpliga poängtapp mot Örgryte och Östersunds FK. GAIS vann rättvist men jag tror pressen hos Öster hade satt sina spår till den matchen, förhoppningsvis fortsätter de en match till.

Imorgon ska det i alla fall bli riktigt kul och se VSK spela fotboll igen, ett lag fullt med potential, en säsong fullt av möjligheter!

Vi ses där!

//HL

Facebook Comments Box