ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Den som leder serien i omgång 24 kommer vinna Norrettan

Efter att suttit ner och analyserat spelschemat tror vi att den placering topplagen har vid omgång 24 i allt väsentligt kommer att gälla vid seriens slut.

Tittar vi på VSK inleder laget med ett relativt tufft spelschema. Det gäller för VSK att inte förlora mot Carlstad och sedan ta max en ytterligare oavgjort match på de första fem bataljerna. Lyckas man med det ser spelschemat sen mycket behagligare ut och man kommer möta flera lag som inte lär ha något att spela för på slutet.

För Carlstad United är första halvan brutal med två Norrlandsresor och både VSK och Syrianska att möta och sedan Akropolis samt Forward som är bra lag och svåra att vinna emot. För att vinna serien behöver laget slå VSK och hålla ett poängsnitt över 2 annars kommer det bli svårt. Det kan också lätt bli en kamp med Syrianska om kvalplatsen om man inte lyckas fullt ut.

Syrianska har ett relativt enkelt spelschema i början och laget behöver nästan gå rent första fem matcherna för att ha chans på kvalplatsen. De lär hoppas på poängtapp för Carlstad mot VSK och någon ytterligare match så att de är ifatt CU inför mötet i omgång 23. Det mötet behöver Syrianska vinna för de har det absolut tuffaste spelschemat i andra halvan av hösten. Visserligen kan några av dessa lag vara avhängda men det är inget man kan räkna med.

Vår analys säger att det lag som leder serien i omgång 24 förmodligen kommer vinna den. För kvalplatsen är det ganska ovisst, Syrianska behöver nog ha kommit ifatt och gått förbi antingen VSK eller Carlstad vid omgång 25 för att ha en chans på kvalplatsen, det är i sin tur inte omöjligt men en rejäl utmaning. Att både VSK och Carlstad ska rasa är nog att hoppas på för mycket.

I bilden nedan har vi markerat de viktigaste matcherna med orange och topplag, derby samt norrlandsresor med gult.

Ingen automatisk text tillgänglig.
Facebook Comments Box