ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

David Engström till VSK?

David Engström i ÖIS nr 23

Efter tio säsonger i andra klubbar än VSK tycks det som att mittbacken David Engström är på väg att återvända till VSK, närmast nu från ÖIS. Han var högt uppe på sportsligt ansvarig Ado Sadzaks önskelista som en potentiell värvning redan inför årets säsong, men hade då kontrat med Örgryte säsongen 2019. Att köpa loss honom hade blivit alldeles för dyrt.

Direkt när det blev officiellt att Ilir Berisha lämnar VSK drog spekulationerna igång att Engström skulle återvända. Det är uppenbart att VSK måste ersätta Ilir med en erfaren mittback och det finns inte en uppsjö av dem med utgående kontrakt.

Vi nåddes av det första ryktet igår kväll att David och VSK är överens. Men vi har också nåtts av motstridiga uppgifter att så inte är fallet och att det finns andra klubbar högre upp i seriesystemet som rycker i honom. VSK med Ado Sadzak i spetsen är som sagt sedan länge intresserade och lär inte släppa gurkklimpen i första taget och inte utan rejäl strid.

David Engström är uppväxt i Västerås och spelade med A-laget i Norrettan 2008-2009, men det blev mest inhopp och enstaka matcher. Han lämnade sedan för Västerås IK och tog den långa vägen till elitfotbollen via Moheda IF, IFK Värnamo och sen till BK Häcken och därefter Örgryte IS.

Om det blir VSK för David, får Grönvitt en mittback som håller högsta klass i Superettan. Enligt statistikverktyget WyScout är han rankad som sjätte bästa mittback i serien. Läser vi av hans statistik är han bra på mycket även om han kanske inte har några spetsområden, men han har samtidigt inga direkta svagheter. I år har han gjort fyra mål varav ett där han fick lägga en straff och övriga var på antingen hörna eller frispark.

David Engström vore en klassvärvning för VSK och självklart ska grönvita spelare spela i VSK och inte i någon annan klubb. Nu får vi hoppas att det ena ryktet stämmer och att det andra är fel.

______________________________________________________________________________

På bilden ser vi David (23) hålla koll på Hinken i årets match på Ullevi när VSK tvålade till ÖIS med 2-0.

Facebook Comments Box