ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack Ilir Berisha för din tid i VSK Fotboll

Då fick vi säsongens första besked från klubben om den oundvikliga spelarrotation som nu tar sin början. Nu är det lagkaptenen Ilir Berisha där klubben väljer att inte utnyttja optionsåret i kontraktet. I och med detta avslutas hans kontrakt automatiskt vid årsskiftet.

Ilir kom till VSK som en av tre toppvärvningar sommaren 2017. Värvningarna var möjliga för att klubben sköt till extra medel för att om möjligt kunna höstspurta och nå en kvalplats. Nu gick inte detta utan VSK slutade på tredje plats, långt efter kvalande Akropolis.

Ilir värvades för att ge försvaret stadga och att vara mittbacksklippan som höll ihop laget när det blåste snålt. Inför säsongen 2018 blev han vald till lagkapten och har så förblivit även det här året. Det var många som var förvånade över det valet då Ilir inte säger så mycket utåt eller tar plats. Men valet skvallrar om hans ledaregenskaper där han med små medel utan att behöva höja rösten ser till att alla är sedda och med på tåget. Hans spelarkollegor och tränarna har värderat honom högt på, såväl som utanför gräsrektangeln. Bättre betyg än så kan man inte få av någon.

På planen kommer vi minnas Ilirs fantastiska förmåga att försvara eget straffområde när laget har varit pressat. Faktiskt är det så att ju hårdare press laget varit satt under och ju fler inlägg som nått straffområdet, ju bättre har Ilir spelat. Han är utan tvekan en av seriens bästa mittbackar att försvara det egna straffområdet när laget varit tvunget att försvara sig lågt. I de lägena förlorar han i princip aldrig en nickduell eller en man-man situation mot en motståndare.

Men Ilirs förmåga att nicka är ju inte bara ett defensivt vapen. Under Ilirs era i klubben har för första gången på många år grönvita offensiva hörnor varit ett viktigt vapen. I VSK har Ilir gjort ett antal hörnmål och kan han inte göra dem själv så vet man att han drar på sig så mycket bevakning från motståndarna att andra får chansen till avslut.

Vi kan alla dra oss till minnes fantastiska prestationer från Ilir sida. I år minns vi särskilt matchen mot BP i premiären där han mer eller mindre på egen hand räddade oss från baklängesmål sista kvarten i matchen. Eller varför inte bortamatchen mot Örgryte när han förhindrar att Ludwigson kommer fri och gör mål och sen stänger butiken resten av tillställningen. Episka prestationer.

Ilir har verkligen varit den försvarsgeneral och goda lagkapten truppen har behövt, för att kunna avancera i seriesystemet och nu etablera sig i Superettan.

Tack Ilir för din gärning i den grönvita armén. Du har varit mer än en soldat, du har varit arméns kapten. Vi kommer att minnas dig som den som uppfyllda alla supportrars dröm och ledde trupperna mot avancemanget till Superettan. För detta och för ditt stora hjärta som bryr sig om allt och alla, är vi dig evigt tacksamma.

Nu är det snart dags för dig att gå vidare mot nya utmaningar, men du stannar hos oss, i våra grönvita hjärtan.

Tack för allt Ilir.

Facebook Comments Box