ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Daniel Svensson – målvakten som alla andra målvakter måste se upp med

Så blev det klart att Daniel Svensson skulle förlänga. Det var något vi spekulerade över tidigare nog var en av de mest troliga förlängningarna som skulle ske. Det enda vi tror skulle kunnat stoppat en förlängning var om Danne själv skulle söka sig till en annan klubb för att få speltid.

Nu får klubben behålla en bra målvakt med ett stort klubbhjärta och som håller en hög nivå. Det var mycket lämpligt att presentera Danne som spelare nummer tre efter Filip och Dennis i förlängningsklubben. Han har trots allt tillhört VSK Fotboll under hela sin seniorkarriär och tillsammans med Koyar Salimi är han den enda spelaren i truppen som tillhört laget sedan 2009.

Det är så klart en tuff utmaning som Danne har framför sig att konkurrera ut Anton Fagerström som enligt oss och klubben varit VSKs bästa spelare i år. Men de rapporter vi får är att Danne hela tiden utvecklas som målvakt och gör jättebra ifrån sig på träning. Även om han nu får sitta på bänken kan nog Anton knappast ha en så mycket bättre sparringpartner.

Men som vi alla vet, Danne kan konsten att ta en starttröja när han får chansen. Under senaste turen i Superettan 2011 petade Danne Christian Caulker och var given förstemålvakt under hösten. Aly Keita var given i målet 2013 men VSK hade inte råd med honom under hösten och då tog Danne chansen och blev ordinarie.

Inför 205 lånades Sixten Mohlin in från Malmö FF med ett halvt löfte om att bli förstemålvakt. Det satte Danne stopp för och konkurrerade snabbt ut honom och Sixten fick bli utlånad på annat håll för att få speltid.

Historien upprepade sig 2017 när Alexander Lundin värvades in som tänkt förstemålvakt. Visst fick Alex börja säsongen mellan stolparna men efter sommaruppehållet var det inget snack vem som var bäst, Danne stod alla matcherna utom den sista.

Tyvärr är Danne lite underskattad i supporterleden. Många av de minnesbilder vi har av honom är från tiden när VSK var som sämst och läckte in mål. Många av de chanser och mål som släpptes till på den tiden hade ingen målvakt klarat. Med det försvarsspel VSK har idag blir det inte så många chanser och Danne skulle garanterat göra bra ifrån sig som sista utpost.

Trots att han de senaste två åren fått sitta på bänken har vi aldrig hört honom gnälla. Danne har accepterat sin nuvarande roll som reservmålvakt och som han gjort så många gånger förr, med stort tålamod, väntat på att en öppning skall presentera sig. I väntan på chansen tränar han på med hårt fokus och ingen förstemålvakt kan slappna av i hans närhet, för då tar han deras plats direkt, han har gjort det förr och han kommer att göra det igen.

Vi är oerhört glada att du väljer att fortsätta representera VSK Fotboll, Danne. Det lär inte vara många VSK-spelare genom tiderna som spelat lika många säsonger i VSK som du. Vi säger bara – vilket klubbhjärta, det är beundransvärt – vi älskar dig!

All heder till dig Danne!

(bild från VLT)

Facebook Comments Box