ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Custovic aktuell för utlåning till Bissarna

Under veckan har Kevin Custovic varit och provtränat med Nyköpings BIS (Division 1). Det som är aktuellt är en eventuell utlåning dit under hösten. Just nu är Kevin Custovic utlånad till Enköping SK (Division 2).

Vi tog ett snack med Kevin Custovic när han besökte Solid Park Arena för att se VSK.

Det är alltså inte helt klart att han kommer lånas ut till Bissarna då det är tre klubbar som måste komma överens, VSK och sedan ESK som han är utlånad till året ut och sen Bissarna. Men Kevin verkade optimistisk om en utlåning.

– Tränaren i Bissarna var intresserad av att låna in mig, men det är upp till klubbarna att lösa det.  Jag körde en träning som defensiv mittfältare och två träningar som wingback, tror det är som wingback det är aktuellt att spela som, då de saknade en.

Hur har det gått i ESK?

– Det har gått bra i Enköping. Jag har fått spela på alla möjliga positioner, mest som defensiv mittfältare dock. Det har blivit några mål i serien och några på försäsongen, men jag har mer varit en uppspelsspelare. Det tycker det har varit bra att vara i Enköping, känner att jag fått ut mycket av mina kvalitéer. I många av matcherna har jag utsetts till topp 3 av tidningen (Enköpings posten). Även om det inte är samma tempo som hos VSK har det varit bra med speltid.

Hur var det att spela i VSK, det kändes som du var rätt nära startelvan?

– När Mjällby var tränare var det kris, då var det lätt att få speltid. När Tor-Arne kom in så anslöt även Tsouka som är hur bra som helst. I VSK var jag inte den viktigaste spelare, i Enköping har jag känt mig viktig. Jag har fått spela 90 minuter i varje match och det gör stor skillnad.

Kevin utvecklar om skillnaderna mellan division 2 och 1.

– Men jag känner att jag har tappat lite tempo när jag kört med Enköping. Nu när jag tränat med Bissarna så var det många nivåer upp. Efter första träningen var jag helt död, men andra och tredje träningen gick det bättre.

– Förhoppningsvis är jag i VSK nästa år, det är dit jag vill.

Vi på Anno 1904 hoppas att det löser sig med Bissarna och önskar Kevin lycka till i framtiden, helst då i VSK.

Facebook Comments Box