ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Calle Svensson tycker anfallet fått orättvis kritik.

Under onsdagskvällen gästade Calle Svensson Anno 1904 sändning och gav sin på säsongsinledningen. Han tycker att laget är stabilt men inte nått upp till sin topprestation. För sin egen del så tycker han att han hade en bra försäsong och inledde de två första matcherna bra, men blev också bänkad senaste matchen

– Sen tycker jag det är tråkigt att sitta på bänken som sist så klart. Men Thomas har varit ganska tydlig med att vi kommer och rotera för att ge alla speltid. Så det är bara att acceptera.

På lördag så möter VSK GAIS vilket är en klubb som Calle spelat i. Han berättar att trivdes bra även om det bara blev en säsong, han beskriver klubben som kaotisk men han gillar när det finns passionerade fans. Men det var också där han tog klivet ner i backlinjen.

– I GAIS var det första gången jag klev in som mittback mer permanent, jag hade varit och nosat på det innan. Innan dess hade de alltid tryckt ut mig på kanten.

Om det nya spelsystemet är Calle tydlig med att han trivs bäst i fyrbackslinje, men i år tycker han att VSK har en trupp som passar bättre för trebackslinje.

– Jag är ju väldigt bollkåt, det är en del av min spelstil och jag får mer boll med två mittbackar. Sen är jag gammalt skolad, då spelar man fyrbackslinje. Kan inte bara hålla på mig och lära mig en massa trebackslinje och sånt. Säger Calle med glimten i ögat.

Calle med Kalle.

Han tycker det är kul att försvarsarbetet får beröm men utvecklar också sitt resonemang.

– Vårat spelsystem bjuder också in till att hålla nollan. Sen är det svårare att skapa någonting framåt och komma upp i hög press. Det finns ju för och nackdelar med allting.

Calle fortsätter sitt resonemang och tycker att kritiken mot anfallarna varit lite orättvis.

– Tror vi (backlinjen) nog får ta lite ansvar vi också, tycker inte vi hjälpt dem riktigt. Mot AFC tyckte jag ändå att vi satte de offensiva spelarna rättvända så att de fick komma med fart. Mot Degerfors och Öster tycker jag inte att vi satt uppspelet på samma sätt, de har inte fått lika mycket roligt att jobba med. Så när de väl får ett bra uppspel så är de så sugna på att göra något själva och då kan det rinna ut i sanden.

Även om det är flera år kvar tills Calle lägger skorna på hyllan är han inte alls sugen på att fortsätta inom fotbollen efteråt. och utvecklar med att han har vigt sitt liv till fotbollen och haft en seriös satsning sen han var 13 -14 år gammal men ser inte sig kunna fortsätta med den livsstilen.

– Är det något jag är less på så är det att sitta i en buss. Jag vet ju äldre spelare som tycker det är tråkigare och träna och tråkigare och värma upp, klart att jag tycker det men det jag kommer sakna minst av fotbollen är att sitta i en buss. Sen att tvinga sig i att äta mat, det har jag också tröttnat på.

Calle som har en kandidatexamen i beteendevetenskap och lagt på kurser i arbetsrätt har tänkt sig fortsätta inom HR eller personalrekrytering. Men öppnar ändå upp för en roll inom fotbollen.

– Är det något jag vill jag ska göra är det den idrottspsykologiska biten. Där tycker jag att jag själv har bra kvalitéer och skulle kunna coacha andra i att spela under press eller hantera sin egen karriär.

Vi tackar Calle för att han tog sig tid och önskar honom lycka till mot GAIS!

Nedan kan ni se hela avsnittet och få reda på vad Calle tyckte om:

  • Försäsongströjan
  • Att komma som mittback från lägre divisioner
  • Om han borde spela med utsläppt hår
  • Om att inte gjort mål i en tävlingsmatch för VSK.
Facebook Comments Box