ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bred trupp och offensiv fotboll tog Gideonsberg till trean

LOKALA KOLLEN. Sist ut i vår serie om de lokala lagens säsong är vinnaren av division 4 Västmanland, Gideonsbergs IF, som nästa år spelare i division tre och därmed byter plats med VIK Fotboll.

Richard Degerlund har varit huvudtränare i Gideonsbergs IF (GIF) sen i mars 2019. Inför säsongen formulerades aldrig något mål om att gå upp i trean. Enligt gideonsbergstränaren var målet att spela bra offensiv fotboll och utveckla individerna.

– Det gick ju jäkligt bra. Vi är verkligen nöjda med resultatet och det är ingen tvekan om att vi vunnit det här som ett lag, säger Richard Degerlund.

Varför har det gått så bra?

– Vi har haft en bred trupp, 35 spelare, och alla har velat träna hårt och konkurrensen har gjort att vi haft riktigt bra träningar. Vi har delvis medvetet valt att varva spelare men skador, jobb och semestrar har också gett fler möjligheten att visa upp sig.

Richard Degerlund är stolt över Gideonsbergs bedrift och pratar sig varm för lagets insatser. På frågan om det finns några som vuxit under säsongen lyfter han en ung mittback.  

– En kille som gått från truppspelare till en av de bästa i laget är Ardit Ademi. Han spelade 20 av 22 matcher den här säsongen och gjorde det jävligt bra. Han har vuxit rejält och ibland glömmer man bort att han är född 2001. Han har varit en mycket positiv överraskning.

GIF-tränaren nämner också Linus Stegnell. Den 17-årige målvakten återfanns förra året i VSK:s akademi men lämnade för spel med Skiljebo. Under säsongen 2019 gick han till GIF där han gjort nio matcher från start.

– Vi har roterat även på målvaktsposten och Linus har stått ungefär hälften av matcherna. Han gjorde några riktigt bra matcher mot Irsta och Köping. Jag skulle vilja äga att det är upp till honom hur bra han vill bli.

Det är ännu oklart hur Gideonsbergs trupp kommer att se ut nästa år men Richard Degerlund är optimistisk när det kommer till lagets möjligheter att hålla sig kvar i trean.

– Det är kanske för tidigt att säga något om men i borde kunna hålla oss kvar även med den trupp vi har idag. Spelarna har ingen erfarenhet av den här nivån och vi måste kanske träna och spela annorlunda. Vi har varit ett väldigt offensivt lag och det vill vi fortsätta vara. Vi måste kunna slipa på vår defensiv utan att tappa våra offensiva kvalitéer. Då borde vi klara av det. Ja, det ska vi fan göra!

Facebook Comments Box