ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Börja drömma – här är VSK Fotbolls försäsongsmatcher

VSK Fotboll - Sollentuna FF, VSK Tifo leverar

Av en slump upptäckte vi att VSK Fotbolls första träningsmatch för 2019 har blivit avslöjad. Gefle Dagblad gick i går ut med att VSK spelar den 16 mars mot Sandviken IF på bortaplan. Klubben har inte kommunicerat ut träningsmatcherna än men vi kan avslöja att VSK under försäsongen även kommer att möta AFC (Allsvenskan), Dalkurd (Superettan) och GIF Sundsvall (Allsvenskan), men vi vet ännu inte vilka datum. Sen ska det vara ytterligare division 1-lag aktuella.

En utmaning för VSK är att tre veckor under försäsongen när cupspelet i Svenska cupen är igång kommer klubben ha svårt att hitta bra motstånd att sparra mot. Vi kan anta att det är därför VSK fått till en träningsmatch mot GIF Sundsvall som snöpligt blev utslagna av Bissarna i cupen. Bli inte förvånade om den matchen spelas mellan 17 februari och 3 mars.

Det känns också troligt att VSK lägger ett träningsläger utomlands under denna period när det är svårt och få till bra motstånd på hemmaplan. När gruppspelet är över ökar möjligheterna att få kvalificerat motstånd. Av vad vi har förstått hoppas VSK kunna möta någon av lagen som åker ur cupen då.

Spännande tider – om bara två månader kan vi räkna med att försäsongsmatchandet drar igång, vi räknar dagarna…

Facebook Comments Box