ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vi vill passa på att välkomna William Videhult till A-laget

Det är alltid svårt och skriva något kring juniorer som är på väg upp i A-laget Vi vi har aldrig sett William i aktion men i över ett år har vi hört talas om denna unga spelare. I våras viskades det att han mycket väl kunde få speltid under hösten och hade inte VSK varit i ett så pressat läge hade han nog fått chansen. Det blev ett inhopp i matchminut 90 mot Linköping och han fick även representera VSK Fotboll i cupen.

I U17 har William gjort succé i år och han gjorde 10 mål i den serien. Han har också fått känna på U19 och U21 spel under hösten. I U21 har han fått starta matcher under hösten och har gjort mål både mot ÖSK och Vasalund. Vi tror inte han är så jättelångt borta från att få mer speltid i A-laget. Han beskrivs som en notorisk målskytt och ska vara riktigt vass i boxen. Och faktiskt är det inte bara vi som tror att han är på gång mot mer speltid i A-laget. Företrädare för klubben säger öppet att William är i A-laget för att kämpa för en plats och fortsätter han utvecklas är det mycket möjligt att det blir så redan nästa år.

Strax efter att William skrev på för VSK blev han även kallad till landslagssamlingen i december för P17 landslaget, vilket så klart är ett kvitto på hans talang.

Det är flera klubbar som har fått upp ögonen för den unge talangen. Det är klubbar som lockat med A-lagsspel eller med fina akademier. Vi är så klart glada att William valde att fortsätta i VSK. Tack William, vi ser fram emot att du sätter din första balja nästa år i A-laget och firar med oss på ståplats.

(Bild: Västerås Tidning)

Facebook Comments Box