ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Blommé in i ledarstaben, viktigt att fostra ledare

På extra mötet före jul hintades det om att Robin Blomé skulle in i VSKs organisation på något sätt men det var inte klart hur. Nu är det dock officiellt att han bli players manager och blir en länk mellan spelartruppen och ledningen.

Det är ett logiskt steg att en spelare med ledaregenskaper och väldigt omtyckt av spelare, ledare och supportrar fortsätter engagera sig i klubben. Nu blir många gamla spelare tränare och matchas in i tränarrollen via akademin, men det är lätt att glömma bort att det finns andra typer av ledare som också behövs. Lika mycket som spelare behöver matchas in i ett A-lag så behöver ledare också få möjligheten att utvecklas och det här är bra för både VSK och Robin.

Ska vi bygga upp VSK Fotboll och bli en större klubb på alla sätt behöver vi även fostra ledare. Det håller inte att försöka värva in kunskap utifrån hela tiden utan det måste även komma från de egna leden. Om VSK skulle avancera till allsvenskan kommer klubben behöva professionaliseras ytterligare och det är bra om det finns personer redo att axla en större roll och ta ansvar på högre nivåer.

Vi är glada att du Robin fortsätter engagera dig i VSK efter din spelarkarriär, vi tror mycket på dig som ledare och önskar dig lycka till!

Facebook Comments Box