ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Att heta Grönvit är det bästa som finns

Nu är julen över oss och grönvita klappar byter ägare när tomten kommer på besök. Detta är dagen för familjemys där alla ska må bra och vara glada. Det är i stunder som dessa man ska publicera de finaste och bästa berättelserna man har på lager, såna som ska konkurrera med Tage Danielssons, Karl-Bertil Jonssons julafton.

Att få till sådana berättelser är förstås svårt, men i år har vi en riktigt fin grönvit berättelse om kärlek till en klubb, ett perfekt namn och viktigast av allt, kärleken mellan två människor.

Det här är berättelsen om en VSK-supporter som byte sitt efternamn till Grönvit och till skillnad nu från tomten, som tyvärr bara är en småfull plastig fejkgrej, så är den här berättelsen alldeles sann.

Vi tog och ringde upp Britt Grönvit för att höra mer om hur hon lyckats byta sitt efternamn till det skönljudande Grönvit.

Hej Britt, det var ett tag sen vi VSK-supportrar under stor förvåning kunde konstatera att du bytt efternamn till Grönvit – berätta hur det gick till

– Det är egentligen inte svårare än så att jag gifte mig i somras och då passade vi på att ta Grönvit som efternamn.

– Vi gifte oss 6:e juni på nationaldagen under Swedenrock i Sölvesborg så jag har hetat Grönvit över ett halvår nu.

Fantastiskt. Hur kom ni på det efternamnet?

– Jag har alltid velat ha ett grönvitt efternamn på något sätt. När vi bestämt oss för att gifta oss insåg vi att våra vanliga efternamn var tråkiga, vi behövde något piffigare.

Och då kom du på Grönvit?

– Ja Grönvit passade bra kände vi. Det måste vara ett namn som kan passera skatteverkets godkännande. Jag var verkligen osäker på om de skulle godkänna det.

Men det gjorde de uppenbarligen

Ja, men det var långt ifrån säkert. Skatteverket beslutade om att vi var tvungna att publicera namnförslaget i Post- och Inrikes Tidningar för att man skulle kunna överklaga namnförslaget. Grejen är att vem som helst kan överklaga, även fast man inte har någon personlig koppling till namnet.

Det var ingen Djurgårdare som upptäckte notisen och trodde att det var en Hammarbyare och därför invände emot det?

– hahaha, nä, det var ingen som hade några synpunkter så skatteverket godkände lite oväntat namnet.

Hur reagerar folk på ditt nya superfina namn?

– Jag får nog säga att de reagerar med ett visst mått av lugn. Det är ju knappast någon hemlighet att jag är VSK:are sen många år tillbaka. Mamma var inte förvånad, min bror tyckte det var kul och kompisarna har nog bara konstaterat att det var typiskt Britt. Egentligen har väl ingen lyft på ögonbrynen, säger Britt.

Nu efter ett halvår som grönvit – hur känns det?

– Det känns faktiskt helt ypperligt. Jag tröttnar aldrig på att presentera mig som Britt Grönvit, det är jätteroligt. Människor jag inte känner börjar fråga om VSK och det blir fina diskussioner, konstaterar Fru Grönvit.

En sista fråga – din man Palle som numera också heter Grönvit i efternamn, vad tycker han om detta tilltag?

hahaha, ja, han är ju inte riktigt VSK:are än, även om han går på mer och mer matcher. Men det är nog som hans kompisar säger, att han bytte namn till Grönvit visar nog mest på hur mycket han älskar mig, avslutar Britt.


Vilken fantastisk berättelse om kärlek i många dimensioner. Med de orden vill familjen Grönvit och vi på redaktionen önska alla en riktigt God Jul.

Britt Grönvit
Facebook Comments Box