ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Återstående möten i Norrettan

Nedan finner ni en matris på vilka lag som lagen har kvar att möta, kolumnerna är efter vilken tabellplacering motståndarna har och grön cirkel innebär att det är hemmamatch och vit att det är bortamatch.

Om vi ska ge oss på och bedöma hemmafördel och vilket lag som har lättast spelschema i höst har kanske Carlstad lite fördel av att ha de svåraste konkurrenterna VSK och Syrianska hemma medans VSK har Linköping och Umeå av topplagen på hemmaplan. Syrianska har lite tuffare och i de viktiga matcherna mot topplagen är alla bortamatcher. Svåraste motståndet hemma är Sollentuna på en blygsam åttonde placering. Enda långresan för VSK är TG borta, en svår match men konkurrenterna Carlstad och Syrianska har Umeå FC borta samt att Carlstad dessutom har Skellefteå FF på bortaplan.

För VSK är det en hyperviktig match mot Carlstad den 26/8, vinst där så har VSK ett gyllene läge då Carlstad och Syrianska har varandra kvar att möta och därmed tappa poäng. Tar VSK poäng i den matchen har VSK ett lite lättare spelschema än de absolut farligaste konkurrenterna, även om det inte finns några lätta matcher i denna serie.

 

Ingen automatisk text tillgänglig.
Facebook Comments Box