ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno-spelaren Kevin Custovic förlänger – jag vill spela med VSK i Allsvenskan

För Anno-spelaren Kevin Custovic har det varit en intensiv vecka, först seriepremiär med A-laget och spel från start och sen krita på nytt kontrakt med klubben som han vill ta upp i Allsvenskan. Vi ringde upp Kevin för att höra mer hur livet ser ut just nu.

Hej Kevin och grattis till segern och att du sajnat på för VSK fram till utgången av 2022 – hur känns det nu?

– Tack, bara bra, det var skönt att vinna och ta tre poäng.

Ja, om vi böjar med matchen, berätta hur du uppfattade det hela

– Vi gjorde en bra första halvlek tycker jag. Det kändes som att det var kontrollerat från vår sida och vi styrde det mesta av spelet. I andra halvlek fick vi inte till det på samma sätt framåt. Bakåt var vi stabila men jag tyckte vi saknade de kombinationer i anfallsspelet som vi tränat på under hela våren. Samtidigt är det svårt att få till utan träningsmatcher, förhoppningsvis blir det bättre, säger Kevin.

Som framgick av hur matchen utvecklade sig tycktes inte presspelet fungera som tänkt.

– Nä, det var väl lite till och från. Men vi har sagt det att det viktigaste är att försvarsspelet fungerar och det gjorde det trots allt. Offensivt löser det sig med alla kreativa spelare vi har som kan hota framåt.

Förresten, hur var planen att spela på, givet allt regnande?

– Planen var i allt väsentligt bra, bollen rullade och studsade snabbt, vilket gör att det blev någon felbedömning här och där, men i huvudsak inga problem, konstaterar högervingen i denna match.  

Din egen insats då?

– Jag spelade högervinge och jag tyckte det gick bra till att börja med. Vartefter matchen led blev det mindre bollar att jobba med för min del. Jag och Filip hade en del fina grejer ihop men vi spelade också ofta över bollen till andra kanten för att försöka hitta chanser till genombrott där, säger Kevin.

Du gjorde en fin assist också till Ahmeds mål, berätta!

– Jag lyckades bryta bollen när de försökte spela sig ur vår press. Sen drev jag in bollen mot mitten och lyckades ta mig förbi en av försvararna. Sen var det bara att leta rätt på var Ahmed var, tanken är ju att han ska ha bollarna i de här lägena. Det blir farligt direkt när han får en sån boll att jobba med, konstaterar Kevin.

Okej, så om du får sammanfatta premiärmatchen

– Då säger jag att det var en skön trepoängare. Vi håller oss till det vi sagt vi ska göra försvarsmässigt och så får vi hoppas att anfallsspelet funkar bättre till nästa match. Sen kändes det lite som en träningsmatch nu när det inte var någon publik på plats, hoppas den känslan går över med tiden, sammanfattar Kevin.

Och nu till den riktigt spännande, du har förlängt ditt kontrakt med VSK

Ja, det var inget konstigt med det, jag vill representera laget som är störst i Västerås, för mig är det viktigt säger Kevin. Drömmen är förstås att vara med och bidra så att jag får spela med VSK i Allsvenskan.

Aldrig någon tvekan på att krita på förlängningen?

– Min prio är som sagt att spela för VSK, att ta steget upp med VSK, det är det jag vill, konstaterar Kevin.  

Tack Kevin, någon fråga du tycker jag borde ställa till dig?

– Ja, du har glömt flera stycken. Du måste fråga om vi spelare hörde er balkongsupportrar på matchen. Sen måste du fråga något om hemmapremiären också.

Hahaha – okej, absolut, det måste jag göra – nå, hörde ni oss under matchen?

– Ja, det gjorde vi, ibland som enstaka dova ljud och ibland hördes ramsorna. Jag vill tillägga att det är extra skönt att ha stöd från supportrar i premiärer, då det alltid är nervösa tillställningar, speciellt i dessa tider, säger Kevin.

Och så då hemmapremiären på söndag mot Degerfors

– Det blir en kul match och det blir också spännande att inviga nya mattan i seriespel. Den är riktigt bra konstaterar Kevin.

Så ni kan inte skylla på mattan då om ni förlorar?

Nä, vi får hitta på något annat, avslutar Kevin skrattandes.

Facebook Comments Box