ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Tippar omgång 11

Då var det dags för en ny omgång inom loppet av en dryg vecka. Många lag är nog slitna nu och lagens uthållighet och grundkondition kommer ha betydelse när den här omgången spelas på lördag och söndag, många gånger i stekande hetta. Vi kan nog räkna med en del överraskningar, precis som vi fick se i förra omgången där VSK, Assyriska och Sandviken gjorde dåliga resultat. Gemensamt hade de vilat flera dagar kortare mellan matcherna än sina motståndare. Nu är läget lika då alla spelade i onsdags. Var beredda på en omgång som kan gå lite hur som helst.

Föregående omgång

Carlstad United – Skellefteå FF: 3-3
Umeå FC – Västerås SK: 2-0
Akropolis IF – Sollentuna FF: 1-1
Nyköpings BIS – Rynninge IK: 2-2
Sandvikens IF – Arameisk-Syrianska IF: 2-2
BK Forward – Karlslunds IF: 3-1
Syrianska FC – FC Linköping City: 3-2

Förra omgången presterade VSK dåligt, men tack vare att laget gått som tåget tidigare och att konkurrenterna underpresterade så är det ingen större skillnad i tabellen. Faktum är att det fortfarande är 8 poäng som VSK behöver tappa mot övriga lag för att missa kvalplatsen.

Veckans omgång

Nyköpings BIS – Sandvikens IF: X

Bissarna har det tvivelaktiga nöjet att vara det lag i landet som har haft flest utvisade spelare under årets säsong. Men i onsdagens match klarade man sig
ifrån att dra på sig ett enda kort. Matchen mot Rynninge slutade visserligen oavgjort, men bissarna hade en hel del avslut på mål och kanske borde vunnit matchen. Sandviken är nog besvikna med att bara tagit en poäng mot Arameiska, men det hade kunnat sluta med förlust om inte Marcus Hägg hade gjort mål på övertid. Även om både Bissarna och Sandviken har haft en tung period känns det som båda lagen är på väg och hitta formen, ett jätteviktigt möte då båda lagen är indragna i streckstriden. Vi tippar ett kryss även om båda lagen behöver en trepoängare.

Rynninge IK – BK Forward: 1

Rynninge har börjat klättra i tabellen och det var faktiskt nära att de vann mot Bissarna. Laget har åtta poängspelare och är målfarliga från många positioner även om de saknar en renodlad skyttekung. BK Forward vann derbyt mot Karlslund, men det bör sägas att Karlslund fick Ekstrand-Hamrén utvisad innan paus och straff emot sig och innan det häbde ledde man man med 1-0. Av det vi sett är vi mer imponerade av Rynninge än BK Forward så vi säger en hemmaseger i den här matchen, men som sagt, ett derby är ett derby och båda lagen lär göra allt för att inte förlora.

FC Linköping City – Team TG FF: 2

Linköping förlorade snöpligt mot Syrianska efter att Diego Brum nätat i matchminut 95. Trots detta så gjorde de en bra insats och var egentligen förtjänta av ett kryss, det var många sura miner i City efter matchen. TG vann rättvist mot Assyriska hemma, 10-4 i avslut säger en hel del och åtta skott avlossades inom straffområdet på mål. Som vanligt var det McNeil och Chennoufi som gjorde målen och är viktiga spelare i laget. Det här är på pappret ett väldigt jämnt möte, men det känns som TG är på gång så det får bli en tvåa.

Sollentuna FF – Umeå FC: 2

Efter en tids måltorka så gjorde Kalle Ramsell sitt femte mål i bortamatchen mot Akropolis som Sollis lyckades få till ett oavgjort resultat. Kalle som är en erkänd frisparksspecialist gjorde för en gång skull inte mål på frispark utan bröstade ner en boll långt in i straffområdet och slog in den på ett tillslag. Umeå vann rättvist mot ett blekt VSK. Segern har säkert lyft fotbollsandarna i UFC och det kan mycket väl bli så nu att de kommer igång ordentligt efter inledningen som ingen med UFC-sympatier kan vara nöjd över. Vi måste ändå tippa på att Umeå vinner detta, det såg bra ut mot VSK och kan de spela så mot alla lag lär det bli en hel del poäng i kommande matcher.

Karlslunds IF HFK – Arameisk-Syrianska IF: X

Hade inte Ekstrand-Hamrén blivit utvisad och Karlslund inte fått en straff emot sig samtidigt hade de säkert kunna vinna mot Forward, men att spela med en man mindre i en halvlek är tufft och då blev det en förlust. Även om det ryktas kring läggmatch för Arameiska i 8-1 förlusten mot Carlstad så är en del av förklaringen till debaclet att Kristijan Cosic var borta. Tillbaka på plan igen så gjorde han två mål på Sandviken och han är tveklöst en av seriens bästa anfallare. Nu missar Ekstrand-Hamrén denna match p.g.a utvisning så det återstår och se hur backlinjen fungerar i den här matchen. Känslan är att Arameiska har bättre anfallare och kommer säkert göra mål, men de har också en usel defensiv så vi tippar ett kryss här i en målrik historia.

Skellefteå FF – Syrianska FC: X

Återigen tog Skellefteå ledningen, denna gång med 3-0 innan Carlstad lyckades vända matchen och på övertid sedan kvittera till 3-3. Det är helt obegripligt att de gång på gång tappar ledningen, nästan så man misstänker att det sitter i deras huvuden. Nur Adem åkte på sitt tredje gula och kommer missa nästa match, ingen av deras mest tongivande spelare men ändå någon som oftast startat i år. Syrianska höll på att åka på ett snöpligt poängtapp mot FC Linköping om de inte gjort mål på övertid. SFC är inte ett lag som imponerar med tanke på det spelarmatrial de ändå har tillgängligt. På pappret ska Syrianska vinna denna drabbning men långresa upp till Skellefteå samt att Skellefteå helt klart nu börjat kunna rubba alla motståndare gör att det blir en tuff match. Vi tror återigen på ett kryss, återstår och se om Skellefteå tappar en ledning för åttonde gången?

Västerås SK FK – Carlstad United BK: 1

VSK var inte bra, men någon gång måste även de bästa lag göra en riktigt skitmatch. Med Jonas Hellgren och Ilir Berisha tillbaka i startelvan ser laget helt klart starkare ut. Inget tyder på att Sarr/Tronêt/Nushi kommer vara tillgängliga till denna match. Carlstad höll på att åka på en oväntad smäll mot Skellefteå men vände ett 0-3 underläge till 3-3, oerhört starkt. VSK är skadedrabbat, medans Carlstad är det femte bästa laget i landet på att ha bäst kontinuitet i startelvan genom att undvika skador och avstängningar. Det här är en seriefinal och trots att det lär bli en tuff och jämn kamp tror vi att det blir en VSK vinst när krutröken lagt sig.

Assyriska FF – Akropolis IF: X

Nu har Assyriska förlorat två matcher i rad och de positiva tongångar som fanns efter VSK vinsten är som bortblåsta. I förlusten mot TG fick tre spelare chansen att starta för första gången i år, mycket möjligt att de vilade några spelare inför denna match som på pappret såg tuffare ut än TG. Akropolis har inte riktigt blivit det där topplaget vi trodde inför säsongen, laget är relativt skadefritt men kanske var tappet av Sosseh och Stavrothanasopoulos större än vad vi trodde. Det här är ett viktigt möte för två lag som vill närma sig VSK och CU, Akropolis känns som det bättre laget av de två då Assyriska har en hel del skador men i en viktig toppmatch så luktar det ändå ett kryss.

Facebook Comments Box