ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly season är äntligen här

Så var det då dags. Äntligen är sillybevakningen här igen och vi ser fram emot spännande månader när spelare och tränare ska hitta nya platser att kalla hemma. Just när är det relativt stiltje på ryktena, många av tränarstaberna har precis analyserat klart året säsong och börjat formulera sig kring nästa.

I Div 1 sammanhang finns alltid problemet med sillyrykten att så få medier bevakar klubbarna och det är svårt att få till info eller ens smaskiga rykten. Vi på ANNO 1904 uppmanar därför alla som har tips om VSK Fotboll eller någon av rivalerna i DIv 1 att droppa ett meddelande här på sidan. Vi uppskattar även sådan information som kan finnas bakom olika tidningars betalväggar som bevakar föreningar i Div 1.

Vi startar med information runt serieindelningen. Just nu är det oklart vilka av Linköping, Åtvidaberg eller Carlstad U som kommer tillhöra Norrettan nästa år. Vi följer så klart noga utvecklingen här och om en vecka lär ett förslag komma från svff.

Västerås SK

Enligt uppgifter är det första gången på över 30 år VSK lyckats behålla en tränare längre än två år. Det ska bli spännande och se vad Johan Mjällby kommer koka ihop inför nästa säsong. Vi på ANNO 1904 är så klart glada att ryktet att Mjällby var på väg till IFG Gbg inte var sant. Som många redan vet påstår VLT att Östers IF (Superettan) är en av klubbarna som drar i vår skyttekung Karwan Safari. Karwan uppger att VSK inte återkommit med något erbjudande, något som vi kanske inte fullt ut tror på. Vi vet också att Alex De Carolis lämnar VSK efter att man inte kommit överens om villkoren. Hans frånfälle öppnar å andra sidan upp för att ta in 17-årige Dennis Botchey från IFK Västerås. Dennis provspelade som vänsterback i träningsmatchen mot Hammarby och han gjorde inte bort sig.

Nyköpings BIS

Enligt SN.se så har bara fem spelare ur truppen kontrakt nästa år nämligen Andrew Jean-Baptiste, Enis Ahmetovic, Lennart Johansson, Tidjani Diawara och Christian Kouakou, övriga kan komma att lämna klubben. Just Kouakou kom i toppen av skytteligan bara ett mål efter Karwan. Han ryktas nu att få provspela med sin tidigare klubb AIK. Flera provspelare är på plats för att visa upp sig men inget som sticker ut enligt rapporter. Det är också klart att Bissarna kommer spela en träningsmatch mot Värmbol i slutet av november.

Umeå FC

Till VK.se säger tränaren Anders Jeglertz att varken laget eller föreningen var moget för Superettan då de inte klarade förväntningarna som byggdes upp inför höstsäsongen efter lagets succéspel under våren. Nu ryktas det att de försöker värva James Burgin från IFK Luleå. Klart är att Jens Sjöström, lagkapten som har haft en skadefylld säsong bakom sig kommer att lägga skorna på hyllan.

Team TG

Föreningens sugar-daddy Raja Thorén kommer inte göra någon storsatsning inför nästa säsong enligt VK.se utan ligger sannolikt kvar på samma ekonomiska nivå som i år. Det lär nog i praktiken innebära att laget i allt väsentligt förblir oförändrat.

Skellefteå FF

Enligt Norran så rycker de i fyra spelare från lokalkonkurrenten Morön BK, där finns bland annat Sebastian Shafei Åman som var väldigt nära att ansluta VSK i höstas.

Carlstad United

Det verkar oklart hur det blir med Karlstads BKs satsning att gå upp i division 1, enligt VF.se. CU har i vart fall uppvaktat både Daniel Henriksson och Marcus Nilsson som spelar där just nu.

Sandvikens IF

Enligt arbetarbladet så är det bara en liten del av truppen som har kontrakt inför 2018, Pelle Olsson tränare i Sandviken säger att det är mycket möjligt att truppen minskar till nästa år trots att andelen matcher ökas och att man istället kommer använda fler ungdomsspelare. Bosnierna som anslöt inför hösten saknar kontrakt inför nästa år men är inte avskrivna.

BK Forward, Rynninge och Karlslund

Finns ingen information om Örebrolagen men då alla tre lagen gick upp lär det vara svårt att spetsa till respektive lag med lokala spelare.

Akropolis IF, Sollentuna FF

Ingen information då mediabevakning saknas. Men vi kan anta att båda lagen gynnas av att Enskede och Vasalund åkte ur då det blir färre klubbar att spela för i division 1.

Assyriska FF/Syrianska FC

Både Assyriska och Syrianska dras med stora skulder och kommunen vill att föreningarna ska slås ihop. Många företrädare har ställt sig positiva till det men möter motstånd från de äldre supportrarna som ser en sammanslagning som en omöjlighet. Av vad vi kan se på skuldsidan kommer Assyriska inte vara skuldfria inför nästa år men bör ha bättre möjligheter att få ihop ett slagkraftigare lag då man inte längre har en miljonskuld hos kronofogden. Syrianska FC kan få det tufft under vinterhalvåret beroende på hur kontrakten är skrivna och hur man lyckas få in sponsring.

Arameisk-Syrianska

Arameisk-Syrianska svängde friskt i tabellen och slutade till sist åtta. Det finns ingen information om hur de agerar i sillyn. Många spelare verkar ha kontrakt som löper ut efter denna säsong.

Åtvidaberg

Enligt svff regel om total kortast resväg till bortamatcher bör Åtvidaberg hamna Söderettan. Men det skulle gå att fatta ett annat beslut och flytta ner Carlstad till Söderettan och ta upp östgötarna till Norrettan i stället för att få till ett länsderby mot Linköping. Åtvidaberg pratar om att ha en omsättning runt 10-11 miljoner i Norrettan nästa år vilket skulle ge dem störst omsättning efter VSK. Samtidigt pratar man om att man drabbas av en förlust i innevarande år på 4 miljoner kronor som gör att det egna kapitalet hamnar på -3 miljoner. En ekvation som verkar tuff. Hurusom, alla spelare utom en har fått sina kontrakt rivna i Åtvidaberg. Dock skriver Corren att 4-8 spelare lär bli kvar men ingen kommer längre vara heltidsanställd.

Linköpings City

Finns ingen information om hur de agerar under sillyn.

Sammanfattning

Det är svårt att så här tidigt i sillyn sia om nästa säsong men utöver VSK lär Assyriska, Nyköping, Akropolis och Umeålagen vara de främsta utmanarna som det ser ut just nu. Skulle Åtvidaberg hamna i Norrettan lär de bli en tung utmanare med flera spelare med rutin från Superettan.

Facebook Comments Box