ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 REFLEKTERAR: En premiärhelg är till ända – vad var det som hände

Då var hemmapremiärhelgen avslutat. Vi supportrar går fortfarande omkring med den där härliga känslan i kroppen. Lördagens prestation på plan gör ju inte att förväntningarna har minskat på vad som är på gång – om man säger så. Nu är det vanlig vardag igen och den där goa känslan i kroppen sugs så sakteliga ur oss när vi åter ska ta oss an livets vedermödor. Men låt oss dröja oss kvar ännu en stund vid allt som hände och låt oss i några korta punkter tacka de som bidragit till att helgen blev så fantastisk som den blev. Här är lite reflektioner positiva och sånt som kan bli bättre från en trött men lycklig redaktion.

– Rekordstort antal deltagare i Folkets marsch. Inte för att någon någonsin har räknat hur många som gått i marschen de tre år vi gjort den på det här sättet, men enligt samstämmiga uppgifter har det aldrig varit fler som gick i marschen än i lördags. För att säga en siffra så säger vi 1000 personer men vi har egentligen ingen aning det kan ha varit fler men knappast så många färre. En stor anledning till att marschen har växt är att allt fler barn/ungdomar/föräldrar från VSK Fotbolls ungdomslag har hittat till marschen. I år var det en härlig blandning av gamla ärrade supportrar som stått på läktarna i 40 år och stöttat VSK till helt nya supportrar som gjorde sin första marsch. En härlig blandning och en fantastisk manifestation för VSK.

– Tack till VSK Fotbolls P15 lag som med bravur bar banderollen längst fram i marschen i år. Det fungerade perfekt och det kommer bli en återkommande tradition att ha ett ungdomslag som får äran att bära banderollen.

– Krögarna var lyckliga. På varje krog runt stora torget var det massor av VSK:are som åt, drack och sjöng. Skönt klirr i kassan men inte bara det. En krögare medgav utan omsvep att premiärdagen när VSK:arna samlas för marschen är årets roligaste arbetsdag. Härlig stämning och den förväntan som finns bland alla grönvita smittar så klart av sig krogpersonalen. Det blir en fantastisk stämning helt enkelt.

– VSK har verkligen försökt pusha hemmapremiären på många sätt. Den högtalarbil som rullat runt i Västerås under veckan innan hemmapremiären som förkunnat budskapet om den stundande matchen har verkligen blivit en snackis på stan. Det är så man bygger intresse – bra jobbat. Samma sak med flygplanet som flög på premiärdagen. Det är väl ingen som tror att det ska locka så många till arenan när de läser budskapet, men återigen det är så man visar världen vad som gäller och att vi är världens bästa klubb. Det har gått remklamjinglar i radion om premiären och supportar har satt upp affischer över hela stan. Allt detta arbete är fantastiskt och ger resultat över tid för att sprida budskapet om VSK.

– Till den person inom VSK som beställt överdragsstället till spelarna. Det är fel färg! Denna ljusgröna pastellfärg har inget på en VSK-spelare att göra. Det må vara en ”modern” färg men vi är inget modehus – vi har inget att bevisa för någon. Vår klubb är 114 år gammal och klubbfärgerna duger gott att använda till alla typer av kläder spelarna ska bära. Gör om – gör rätt!

– Vi tackar VSK och alla som ställde upp och arbetade ideellt runt matchen i lördags. Allt funkade mycket bättre än tidigare. Insläppen gick snabbt och smidigt och även om det var kö till kiosker mm i halvtid så hann de flesta köpa det de ville. Fortsätt så!

– Som vi förstår var det tänkt att det skulle vara ett tifo även på sittplatsläktaren där publiken skulle hålla upp gröna och vita lappar när spelarna klev in på planen. Det gick inte så bra – kan man lugnt säga. Det var inte särskilt många som var med på noterna. Vi tar det på kontot att sittplatspubliken är ovan med sånt här. En gång är ingen gång men nästa gång måste ni vara med när klubben anstränger sig för att fixa inramning på matcherna – alla har ett ansvar att bidra!

– Med all rätt har supportar och andra grönvita varit skeptiska till hur VLT har valt att skriva om VSK Fotboll och supportrarna genom åren. Nu när tidningen kostar pengar även i den digitala versionen är det många som bojkottar för att det kostar pengar och/eller för att man har en bild av att det mest är skit som kommer ut från VLT när det gäller VSK ändå. Dags att tänka om – faktiskt. Just nu produceras helt unika grejer av VLT när det kommer till VSK Fotboll. Den största och viktigaste är förstås #roadtosuperettan som kommer ut med ett avsnitt i veckan och följer VSK in på bara skinnet. Det är verkligen ett nytt sätt att få följa VSK på. Sen har man också satsat på genomgångar av spelomgångarna förutom de gamla vanliga reportagen om laget. För att summera. Just nu är VLT verkligen värt att betala en slant för om man vill följa VSK Fotbolls öden och äventyr. Och i denna klickvärld vi lever i är det paradoxala att ju fler som betalar och klickar på grejerna som produceras – ju mer skrivs det och produceras grejer runt VSK Fotboll. Sjukt – men så är det.

– En del är säkert besvikna på att det ”bara” kom 5000 till Parken i lördags. Det ska ingen vara – det var en fantastisk publiksiffra för en premiär i Div 1. Vi ska vara glada och tacksamma. För bara 3 år sedan kom det 567 personer till VSK:s hemmapremiär. Det viktigaste nu är att laget fortsätter spela bra hela säsongen så kommer mer publik att komma också när serielunken drar igång. VSK Fotboll har ett fantastiskt stöd och intresset är stort för klubben.

-Tack Tifo-gruppen för ännu ett fantastiskt tifo – vi vet hur hårt ni jobbar – ni är verkligen underbara <3

– Tack alla för att ni gjorde den tysta minuten till Bo Wallerts minne till ett värdigt avslut till en av klubbens allra viktigaste stöttepelare i modern tid.

– Solen värmde gott på ståplats – men mest värmde VSK:s spel. Just nu snurrar massa förbjudna tankar runt i redaktionens huvud om avancemang och annat trevligt. Hur som helst – det var en fantastisk hemmapremiärhelg – tack till alla som på ett eller annat gjorde den till den grönvita manifestation det var – vi är vackrast vi är bäst.

Forza VSK

Facebook Comments Box